Polaroid-kunst

Den norske fotografen Bjørn Sterri har brukt Polaroid-film så lenge han har fotografert. Nå har han gitt ut “Polaroid Works”, en utmerket bildebok og julegave.

Bjørn Sterri er født i 1960 og bor og arbeider i Oslo som heltids kunstner. Han har en etter hvert imponerende rekke av utstillinger bak seg, særlig i utlandet. Han be tidlig fascinert av Polaroid-mediets ofte tilfeldige resultater. Materialene var lett påvirkelige for temperatur og andre ytre påvirkninger og det er aldri enkelt å forutse resultatet. Særlig Polaroid SX-70 film (som nå faktisk produseres igjen av et lite og entusiastisk firma i Holland).

Bjørn Sterris fotografier er veldig personlige og kretser om temaene far, mor, barn, skilsmisse og død. Det høres dystert ut, men bildene er optimistiske i sin litt bleke tonalitet.

Boka “Polaroid Works” inneholder 61 bilder, har forord av Barbara Hitchcock som er tidligere direktør for The Polaroid Collection. Boka er profesjonelt trykket og innbundet av EBS i Verona, Italia, og du finner den både hos Norli og Tronsmo bokhandel i Oslo, samt i Ark bokhandel.

More from Morten M. Løberg
Dritkult!
Vår kritiske og ironiske omtale av foredragene under Dok09 utløste den vanlige...
Read More
0 replies on “Polaroid-kunst”