Preus museum 10 år på Karljohansvern

Fotograf, museumsgründer og tidligere direktør Leif Preus serverte marsipankake til nåværende direktør Ingrid Nilsson ved Preus museum. (Foto: Morten M. Løberg)

I dag er det ti år siden Preus museum åpnet dørene til lokalene på Karljohansvern i Horten. Anledningen ble feiret med kake og godord.

Fotograf, museumsgründer og tidligere direktør Leif Preus serverte marsipankake til nåværende direktør Ingrid Nilsson ved Preus museum. (Foto: Morten M. Løberg)

Fotograf Leif Preus var selvskreven gjest under mottakelsen på museet og han roste direktør Ingrid Nilsson for arbeidet hun gjør ved museet. Nilsson overtok som direktør etter Jonas Ekeberg for to år siden.

Og siden det var bursdag, hadde direktøren ønskelista klar:

– Jeg skulle gjerne hadde et magasin til, penger til noen flere faste stillinger og et satelitt-galleri i Oslo, sa Ingrid Nilsson blant annet.

For øyeblikket viser museet utstillingen «New Topographics». Utstillingen var banebrytende da den ble vist første gang på 1970-tallet, og versjonen som nå turnerer rundt i Europa er en nyoppsetning basert på det gamle materialet. «New Topographics» ble toneangivende for mange fotokunstneres tolkning av landskap – både det tradisjonelle landskapet og det urbane landskapet.

Preus museum har i dag 13 fast ansatte medarbeidere inkludert deltidsvaktene. Museet har en av Europas fremste samlinger av fotolitteratur og magasiner, en profesjonell konserveringsavdeling og et fullt utstyrt mørkerom.

 

More from Morten M. Løberg
Liz Hingley: Under ulike guder
Christian Strand har intervjuet Liz Hingley i Paris. Liz Hingley besøkte Dok12...
Read More
0 replies on “Preus museum 10 år på Karljohansvern”