Prisvinnende iPhone-bilder

Når alle har en kameramobil i lommen er det ikke overraskende at bilder fra nettopp disse enhetene stadig oftere dukker opp i konkurranser og utstillinger.  

Foto: Allison Shelley
Foto: Allison Shelley

Trenden har etterhvert nådd de store festivalene, og nå har Vienna International Photo Awards opprettet en egen pris for beste smarttelefon-bilde.

Festivalen har nå tre kategorier;  profesjonell, amatør og smart-telefon. Morsomt er det at vinneren i sistnevnte kategori er en profesjonell freelancer. Vinneren, Allison Shelley, er en uavhengig dokumentar-fotograf med erfaring fra en rekke publikasjoner, som Time magazine, The New York Times, The Washington Post, Stern, Der Spiegel, The Wall Street Journal og The Guardian.

Hennes bilder er hentet fra serien «Between the Red and Black» og er tatt i Mongolia. Åtte hundre år etter Djengis Khans imperie, befinner landet seg igjen i krysningspunktet mellom øst og vest – i en tid preget av både forfallen arkitektur og neglisjerte monumenter fra kommunismens tid, og store boligkomplekser i glass og stål som ivrig hyller kapitalismen.

Vienna International Photo Awards er en årlig fotofestival med fokus på dokumentarfotografiet. Øvrige vinnere i år var David Chancellor i kategorien profesjonelt arbeid, og Krzysztof Racon i kategorien for amatører.

www.thevipawards.com

Tags from the story
, ,
Written By
More from Pål Otnes
Stian Andersen på Galleri Popop
I dag åpner utstillingen Kollekt: i Galleri Popop. Her vises et bredt...
Read More
0 replies on “Prisvinnende iPhone-bilder”