PUG presenterer Roger Ballen på Fotografiska

Den 14. mars åpnet Roger Ballens utstilling «Theater of the Absurd» på Fotografiska i Stockholm. Utstillningen, som omfattar mer enn 100 av Ballens verk, er kuratert av Anette Skuggedal og Ellen-K Willas fra PUG.

Roger-Ballen-Puppy-between-feet-Outland-series1999-Courtesy-Pug

Roger Ballen ble født i 1950 i New York, men har de siste 40 årene bodd og arbeidet i Sør Afrika. Hans bilder er unike scener fra et dystert univers befolket av særegne mennesker og dyr – et mørkets teater.

Ballen vokste opp omringet av bilder, med en mor som var bilderedaktør i Magnum, og han er selv sterkt påvirket av det klassiske sort-hvitt-fotografiet. Han jobber kun analogt med sitt gamle Rolleiflex-kamera:

«Alt er skapt foran kamera. Jeg har brukt det samme kamera i 30 år, en Rolleiflex 6 x 6. Alt skytes på film og ingenting er photoshopet. Jeg legger ikke til noe eller endrer på negativet. Alt fantes der», forteller han til Fotografi.

Ballen begynte å fordype seg i fotografi da han fyllte 18 år og fikk et Nikon kamera. Han begynte å studere psykologi på Berkeley og etter sin eksamen bega han seg ut på en fem år lang reise. 1979 utga han sin første bok, «Boyhood».

Hans bilder er sterke og til tider forstyrrende, de utforsker et univers som gjenspeiler hans interesse for psykologi. Utstillingen på Fotografiska viser 100 av disse bildene, fra 70-tallet og fram til i dag.

Utstillingen er kuratert av Anette Skuggedal og Ellen-K Willas fra PUG. En katalog blir publisert i begrenset opplag i forbindelse med utstillingen.

www.fotografiska.eu

Det vil også bli holdt en workshop med Roger Ballen under Stockholm Photography week. Sjekk www.spwk.eu for mer info.

Tags from the story
, ,
Written By
More from Pål Otnes
Fotografi #5 ute nå!
I årets femte utgave av Fotografi kan du blant annet lese om...
Read More
0 replies on “PUG presenterer Roger Ballen på Fotografiska”