Reagerer på omtale av Dok09

Vår omtale av foredragene under Dok09 kunne selvfølgelig ikke gå upåaktet hen. Leder Terje Bringedal i Pressefotografenes klubb kaller Fotografi.nos redaktør respektløs.«Skal en anmeldelse  tas alvorlig, bør anmelderen  i det minste komme tidsnok til seminarene og vise respekt for den som foreleser», skriver Bringedal og fortsetter:

«Jeg leste med forundring redaktør i Fotografi, Morten M. Løbergs anmeldelse av Dok 09 seminaret på lørdag. I anmeldelsen slenger Løberg ut påstander og meninger om foredragsholderne stort sett uten å forholde seg til bildene som ble vist. Anmeldelsen kretser så og si bare  rundt de tre fotografenes  kommentarer til egne bilder.

Når Løberg får seg til å advare Nobels Fredssenter mot å stille ut bildene til fotograf Engelberth, opplever jeg det som både frekt og useriøst. Heldigvis er det ikke Løberg som skal ta avgjørelsen for Nobels Fredssenter…

Ingen av deltakerne kunne for øvrig unngå å legge merke til Løbergs entre til et av seminarene han skulle anmelde. Torsdag kom han inn i salen 20 minutter ut i foredraget til Christopher Morris, med en pils i den ene hånden og satte seg på første rad . Det er både forstyrrende for fotografen, publikum og ikke minst er det respektløst.

At Løberg mener Eivind Natvig ikke burde «røkt sokkene sine» før foredraget og i tillegg bør oppsøke lege sier vel det meste om ham selv. Det er tydelig at Vær Varsom-plakaten ikke henger på tavla over redaktørens pult. Jeg merket meg at han også før vår festival harselerte over at workshopene var dyre. Festivalen ble ihvertfall utsolgt og worshopene var fulle.

Det er mulig at Løbergs agenda er å få flest mulig til å dra til Nordic Light i Kristiansund neste måned.Ta med seg en pappkasse, en knappenål og litt frysetape, betale 2500 kr i seminaravgift for i to dager lære seg å fotografere med hullkamera av Morten Løberg. Sikkert artig, men neppe særlig fremtidsrettet. Forøvrig syns jeg litt synd på Nordic Light-arrangørene som har mistet sin hovedattraksjon, Nan Goldin, som har avlyst,

Nå er jobben til en anmelder å ha meninger om det han ser og hører. Men når det til de grader blir usakelig, og Løberg angriper fotografeene i stedet for å vurdere bildene, blir det vanskelig å ta ham alvorlig. Jeg ser frem til dok10, og håper redaktør Løberg både tar seg bryet med å komme tidsnok og bryet med å vurdere bildene som blir vist. Jeg er for øvrig glad og stolt over at responsen på Dok09 arrangementet i det store og hele har vært overveldende positiv.»

Terje Bringedal
Leder
Pressefotografenes klubb

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Også Bonnier med omstridt frilansavtale
Mediekonsernet Bonnier gjør som Hjemmet Mortensen og Aller Media – de forsøker...
Read More
0 replies on “Reagerer på omtale av Dok09”