Risør fotofestival i motvind

Fra åpningen av Risør fotofestival 2009. (Foto: Risør fotofestival)

Fra åpningen av Risør fotofestival 2009. (Foto: Risør fotofestival)

Risør fotofestival 2011 er avlyst på grunn av manglende økonomisk støtte fra blant andre Risør kommune. Null støtte er lik null festival. Offisielt er fotofestivalen utsatt til 2012.

Det er umulig å arrangere fotofestival i Norge uten noen som helst økonomisk støtte fra offentlige, halvoffentlige eller private kilder. Når Risør kommune nå ser seg nødt til å avslå å støtte Risør fotofestival betyr det kroken på døra – i hvert fall for neste års festival.

Risør fotofestival var planaglt som en biennale og ble arrangert første gang i 2009. Når 2011-festivalen nå er skrinlagt betyr det at festivalen ikke rakk å eteablere seg som en biennale en gang før økonomi tvinger arrangørene i kne. Da er et lett å stille spørsmål ved hele festivalens framtid. Blir det noen festival i 2012 eller betyr dette i praksis at det ble med den ene forsøket?

– Vi er en festival basert på frivillighet og det er lett å miste piffen. Vi har i en omfattende evaluering dokumentert at festivalen skaper store ringvirkninger lokalt. sier Rune Nylund Larsen. Han synes vedtaket om budsjettkuttet også virker demotiverende.

Risør har de beste forutsetninger for å bli en fotofestivalby, men når du skal konkurrere både med Nordic Light i Kristiansund og Dokument i Oslo kan det bli tøfft å trekke nok besøkende. Styret i Risør Fotofestival har vedtatt at det skal arbeides med å gjennomføre to av utstillingene som var påtenkt som festivalutstillinger,  som nå arrangeres som sommerutstillinger i Risør i 2011. Dette kan bidra til økt interesse for foto som kunst og spenne forventningene til festivalen i 2012.

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Nye Leica M9-P – verdens dyreste småbildekamera
Leica lanserer i kveld sin nye toppmodell M9-P. Dette er en ny...
Read More
0 replies on “Risør fotofestival i motvind”