Rocka workshop

Rockefotografering dreier seg fote om å komme på skuddhold i konkurranse med andre fotografer og fans med kameramobiler. (Foto: Morten M. Løberg)

16 fotografer har i helga fått prøve seg som rockefotografer under ledelse av Lynn Goldsmith. I fem dager har hun hatt workshop i blant annet konsertfotografering i regi av Bilder Nordic School of Photography.

Rockefotografering dreier seg fote om å komme på skuddhold i konkurranse med andre fotografer og fans med kameramobiler. (Foto: Morten M. Løberg)

Lynn Goldsmith han lang fartstid som rockefotograf og har fotografert over 100 kjente platecovere og personlig portrettert rockens største stjerner gjennom flere tiår. Rolling Stones, Bob Dylan, Patti Smith, Frank Zappa, Michael Jackson, Bob Marley, Bono, U2, Bruce Springsteen og Sting er bare noen av artistene hun har arbeidet med. Og Sting går på scenen på Norwegian Wood klokka 21 i kveld. La oss håpe været holder.

Det er ofte mange restriksjoner for fotografer på rockekonserter. For å komme i posisjon bør du ha tilgang til området foran scenen, og det er det i praksis bare pressefotografer som får. Ogo fte er det slik at fotografering bare tillates under det første nummeret. På rockekonserter på 1960- og 70-tallet kunne du stort sett ferdes fritt, bare du hadde en kamera på magen som så rimelig profesjonelt ut.

Interessen for workshopen med Lynn Goldsmith har vært stor. Inge Helland ved Bilder Nordic forteller at det meldte seg nesten 50 interesserte deltagere. Goldsmith har også holdt et godt besøkt foredrag på Litteraturhuset under sitt opphold i Oslo.

Deltagerne på Lynn Goldsmiths fotoworkshop fikk tilgang foran scenen på Norwegian Wood. (Foto: Morten M. Løberg)
Bryan Ferry – også aktuell med utstilling av platecovere fra Roxy Music-perioden på The Apartment på Aker brygge – avsluttet kvelden på Norwegian Wood på torsdag. Og det går an å få greie bilder fra publikumsplass også! 70 mm og ISO 2000. (Foto: Morten M. Løberg)

 

 

 

More from Morten M. Løberg
To nye amatør-kameraer fra Canon
Canon lanserte i morgentimene i dag to begynnermodeller: EOS 700D og EOS...
Read More
0 replies on “Rocka workshop”