Royal Café Books

Siden starten i 2005 har forlaget Royal Cafe Books publisert 250 titler, hvorav halvparten siden 2013. Akkurat nå går produksjonen på høygir, noe som betyr at det gis en bok i uken.

Mengden uavhengige fotobokforlag har vokst enormt de siste 10 årene, og mens de fleste av dem er fornøyd med å gi ut et lite antall titler per år virker ikke den britiske utgiveren å ligge på latsiden. Og bakom forlaget Royal Café Books står Craig Atkinson.

– I begynnelsen var jeg hovedsakelig opptatt av å gi ut bøker med eksperimentell fotografi, men etter hvert som årene gikk har jeg lagt meg på en litt annen linje. Jeg fokuserer nå hovedsaklig på britisk dokumentarfotografi fra perioden 1970 – 2000, med fokus på endringene i samfunnet; sosialt, økonomisk og arkitektonisk, forteller Atkinson.

Atkinson har fremhevetmye  fotografi som ellers ville være glemt, både enkelte fotografer og prosjekter. Mange av fotografene er lite kjent utenfor Storbritannia, men han har også lokket til seg mer kjente navn som Martin Parr, Homer Sykes, Ken Grant og Tom Stoddardt. Og også prisene har en annerledes vri, prislappen på bøkene er lave sammenlignet med andre utgivere:

– Bøkene koster mellom 5 og 7 pund, avhengig av antall sider og om de er trykket i svart-hvitt eller farger. Jeg bruker et lokal trykkeri som trykker mye for kommunen. Opplaget ligger stort sett på 200-250 eksemplarer og de vanligvis ganske fortutsolgt, avslutter Atkinson.

www.caferoyalbooks.com

Tags from the story
Written By
More from Michael Dee
The Heavens – et skatteparadis
Vi merker fortsatt etterdønningene etter finanskrisen som startet i 2008. I boken...
Read More
0 replies on “Royal Café Books”