Sally Mann allerede utsolgt

Foto: Sally Mann.

Sally Mann kommer til Litteraturhuset i Oslo søndag 3. juni i regi av Pressefotografenes Klubb for å presentere noen av sine prosjekter. Allerede i går kveld var de 250 plassene utsolgt.

Foto: Sally Mann.

Hun skulle egentlig vært på Dok12 tidligere i år, men måtte melde avbud da hun falt av hesten sin og skadet seg. Sally Mann er kjent kanskje aller mest kjent for sitt prosjekt Immediate Family der hun fotograferte sine egne barn mens de vokste opp. Serien vakte til dels stor forarglse i konservative miljøer i USA fordi det var mye nakenhet i bildene. Hun ble til og med beskyldt for å lage bilder med barnepornografisk tilsnitt.

Senere har hun gjort nære portretter i storformat av de samme barna etter at de ble voksne. Hun har også arbeidet med landskapi utstillingen Mother Land fra 1997 hvor hun skildret landskapet i sydstatene. Hun har også interessert seg for døden i sine fotografier, der motiv som hennes døde hund og råtnede lik forekommer.

Sally Mann fotograferer for det meste med en 8×10″ storformatskamera. Hun har utforsket en mengde ulike teknikker, blant annet ambrotypi, og framkalt og kopiert med egne kjemikalier.

År 2001 ble Sally Mann kåret til årets amerikanske fotograf av tidsskriftet Time. Det har blitt laget to dokumentarfilmer om henne. Den første, Blood Ties, ble nominert til Oscar for beste kort-dokumentar. Den andre, What Remains, ble premiert i 2006 på Sundance Film Festival og Emmy-nominert for beste dokumentar i 2008.

I anmeldelsen av filmen i New York Times skrev Ginia Bellafante at filmen “er et av de mest utsøkt intime portrettene som er vist på tv, ikke bare av en kunstners prosess, men også av et ekteskap og et liv.”

Manns fotografier finnes i mange store kunstsamlinger, deriblant Metropolitan Museum of Art og Museum of Modern Art i New York.

Les mer om fotokunstneren http://sallymann.com/wp-content/uploads/2011/03/Sally-Mann-Bio.pdf sallymann.com

What remains:http://www.youtube.com/watch?v=XNEd93H4pPY

Arrangementet vil finne sted på Litteraturhuset i Oslo 3. juni med start kl 1800 etterfulgt av boksignering (bøker kan kjøpes i salen).

Billetter legges ut for salg idag og med et begrenset antall plasser er det førstemann til mølla. Ordinær billettpris er kr 300, pluss avgift.

Arrangør er Pressefotografenes Klubb (PK).

Curtain, Body Farm. Foto:Sally Mann
Jessie at 9. Foto: Sally Mann
More from Morten M. Løberg
Overraskelse: Mer film forsvinner
Fujifilm kutter ut produksjonen av lysbildefilmen Velvia 100F og Velvia 50.
Read More
0 replies on “Sally Mann allerede utsolgt”