Samyang med super-lyssterk vidvinkel og ny fisheye

Samyang lanserer et nytt objektiv – 24mm f/1.4 ED AS UMC – med 13 linser i 12 grupper. Fire av disse linsene er laget i ED-glass (lav spredning) og to av linsene er asfæriske. Objektivet har manuell fokus og en avansert antirefleksbehandling av UMC-type i flere lag.

24mm f/1.4 ED AS UMC

– Objektivet kommer til en rekke populære SLR-kameraer med fullformat, APS-C eller mindre bildesensorer: Canon, Nikon AE, Pentax, Samsung NX, Four Thirds og Sony Alpha, sier Bjørn Fritzen i Focus Nordic, nordisk generalagent for Samyang.

På kameraer med fullformatsensor vil dette nye lyssterke objektivet være et høykvalitets vidvinkelobjektiv, perfekt for arkitektur- og landskapsfotografering. Fotografer som har kameraer med APS-C sensorer får et perfekt objektiv for bl.a. fotojournalistikk og landskapsfotografering. Hvis objektivet er montert på et kamera med Four-Thirds sensor vil du få et meget lyssterkt og allsidig objektiv med en brennvidde tilsvarende 50mm.

Det nye objektivet kommer på markedet i slutten av 2011. Prisen er ennå ikke fastsatt.

Fisheye

Et nytt og spennende fisheye-objektiv for Four Thirds-formatet fra Samyang er snart på markedet. Samyang 7.5mm f3.5 UMC Fish-eye MFT er et objektiv med 7,5 millimeters brennvidde og lysstyrke f/3,5 som gir en vidvinkel på 180 grader diagonalt, noe som gjør dette objektivet perfekt for panoramabilder. På nettsiden www.samyang.pl/75mft kan du se en rundtur i Krakow tatt med 7.5mm f3.5 Fish-eye UMC MFT og Olympus PEN E-P1.

Samyang 7.5mm F3.5 er den første modellen fra den nye familien objektiver som er spesialkonstruert for Micro Four Thirds systemet. Objektivet vil koste ca. kr 2700,- inkl. mva. når den kommer i handelen i slutten av denne måneden.

(Fotografi.no har ikke prøvd eller testet de nye objektivene fra Samyang. Denne artikkelen er basert på leverandørens opplysninger).

7.5mm f3.5 Fish-eye UMC MFT
Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
To nye lyssterke PEN-objektiver
Olympus PEN objektivserie utvides med to lyssterke objektiver me dfast brennvidde. Et...
Read More
0 replies on “Samyang med super-lyssterk vidvinkel og ny fisheye”