“Scapes” i Fotografiens hus

Fotografi av Anne Helene Gjelstad

 

Invitert av den norske ambassaden åpnet Anne Helene Gjelstad sin første separatutstilling i Deco Galerii i Kadriorg i Tallinn i mai 2010. Utstillingen har blitt svært godt mottatt og vært vist syv steder i Estland før den kommer til Norge og Fotografiens hus i Oslo.

Fotografi av Anne Helene Gjelstad

Utstillingen har fått tittelen “Scapes” og om dette sier Anne Helene Gjelstad: ’Inni hver og en av oss finnes mange landskaper, noen synlige og i full blomst, noen tåkelagte og nesten usynlige, noen tørre som en ørken eller våte som havet, andre maltrakterte som en herjet krigssone. Jeg liker å kalle dem “scapes”.

­

“Våre indre landskaper skapes av våre opplevelser og former oss til den vi er. Øyene sies å være sjelens speil, de reflekterer vårt indre, våre erfaringer, våre seire og tap. Jeg har alltid vært fascinert av øyne, fra den rene sannheten i barneblikket, den universelle visdommen i kloke, gamle øyne som har sett det meste og til kjærligheten som bor i hvert enkelt menneske” sioer Gjelstad videre.

 

Hennes store pasjon er å fotografere mennesker, ærlige bilder av unike individer. Spesielt godt liker hun å fotografere barn og ungdom. “De er så direkte foran kamera og ser rett inn i objektivet, er seg selv og viser oss at det er godt nok å være akkurat den vi er”, sier hun.

 

Anne Helene Gjelstad jobber med mennesker; med portrett, reportasje og mote, men også med livsstil, interiør og produktfotografering. Hun har etablert seg i eget studio i Bærum.

For sin serie portretter av tre gamle estiske kvinner vant Anne Helene Gjelstad gull i Gullsnitt 2010, kategori Eget arbeid. Hun er også premiert i Norges fotografforbunds landskonkurranse, og hennes bilder er vist på flere utstillinger, i bøker og i magasiner.

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
“Min verden er en annen”
Nordic Light fotofestival presenterer i høst en stor utstilling av Kåre Kivijärvi,...
Read More
One reply on ““Scapes” i Fotografiens hus”

Comments are closed.