Se, forstå og fotografér nordlyset

Foto: Fredrik Broms

Astrofysiker Pål Brekke ved Norsk romsenter og fotograf Fredrik Broms har skrevet og fotografet boka “Nordlyset – en guide” som forteller hva nordlys er og hvordan du best fotograferer det.

Moderne digital fototeknikk har gjort det lettere å fotografere nordlys. Digitalkameraene gir mye bedre bildekvalitet ved høye ISO-verdier sammenlignet med film i gamle dager. I tillegg har du mye bedre kontroll med fargegjengivelsen enn med lysbildefilmen vi brukte før. Dette drar fotograf Fredrik Boms full nytte av og boka er spekket med nordlys-bilder som de fleste nok vil oppleve som imponerende. Broms er egentlig utdannet marinbiolog og har  mange år drevet med marinforskning i Skandinavia og i Arktis. Og begge steder kan du jo oppleve nordlyset. Nordlyset på den sørlige halvkule er mye rødere enn hos oss.

Nordlyset som fenomen har alltid opptatt menneskene. I dag vet vi hva det er, i gamle dager var det overtroen som rådde. En tid trodde man det var døde barns sjeler som blafret over himmelen. Den vitenskaplige forklaringen er langt mer jordnær – for å si det slik.

“Nordlyset – en guide” forteller også hvor det lønner seg å reise for å se nordlys. Boka er utgitt på Forlaget Press og koster 329 kroner.

Foto: Fredrik Broms

 

More from Morten M. Løberg
Frank Michaelsen vant Leserbildet
 Det var mange gode bilder i denne runden av Leserbildet. Frank Michaelsen...
Read More
0 replies on “Se, forstå og fotografér nordlyset”