Se vinnerbildene med temaet “Action”

Rayner Johansen vant runde tre av Årets fotograf med sitt klassiske bilde av tyr og tyrefekter. Martin Slottemo Lyngstad, for tiden aktuell med multimediaprosjektert “Fra ungdommen”, tok seg fri fra turné landet rundt, for å juryere runden.

1. plass:  RAYNER JOHANSEN.  Klassisk action! Vi har sett det før. Tyren og tyrefekter. Dette fotografiet fanger det lille splittsekundet etter den brutale kollisjonen. Det åpner seg for leseren og gir fotografiet mange mulige utfall. De enkle elementene går raskt å ta inn over seg, men det tar litt lengre tid før du ser hornet gjennom skrittet på tyrefekteren, måten føttene blir dratt opp, luften i tyrefekterens hår og vanviddet i oksens. Det uavklarte, kaotiske og vemmelige drar meg inn i scenen. Det er et fotografi alle må forholde seg til, det stiller spørsmål og lar meg dykke ned. Det er fanget med på elegant vis  uten å bikke over i klisjeen.
1. plass: Rayner Johansen.

Martin Slottemo Lyngstad plukket ut vinnerbildene i denne runden, en rund preget av et stort spenn, både i tema og uttrykk. Dette hadde Martin å si om juryeringen:

– For meg handler det mest om det uavklarte. Det du ikke ser slutten på, men bare må tenke deg til selv. Action skal gi deg, som en betrakter, et sug i magen eller slegge i pannen. For meg kan det være mye action i et fotografi som klarer å fortelle meg en historie. I mengden av innsendte fotografier var det mange som klarte å fange denne x-faktoren.

Samtidig var det også en større andel av fotografier, fanget på en plettfri måte, men som manglet nettopp dette. Jeg har valgt å peke i noen retninger hvor hvert av de juryerte fotografiene treffer meg på flere forskjellige måter. Måter som gir meg nettopp en følelsene av energi og uforløsthet som jeg ikke får på en vanlig hverdag. Et godt action-fotografi kommer aldri ferdig tygget – og med noen av de premierte bilden var jeg usikker på hvor jeg skulle starte tankeprosessen.

I nest siste runde av konkurransen har det vært litt rokeringer i teten, det blir spennende å se i fjerde og siste runde hvem som stikker av med sammenlagtseieren og premien Canon EOS 6D. Neste runde har tema sort-hvitt, og juryeres av Rune Eraker. Se her for fullstendige konkurranseregler.

Vi gratulerer Rayner Johansen med rundeseier og nytt kamera, en Canon PowerShot G16.

Tags from the story
,
More from Kristin Skåmedal
Et besøk på Photo España 2017
Om du ikke allerede har planlagt sommerferien din og har lyst til...
Read More
0 replies on “Se vinnerbildene med temaet “Action””