Semiproff Pentax med høy lysfølsomhet

Pentax K-5 er et nytt middels priset, halvprofesjonelt DSRL-kamera med lysfølsomhet opp til drøyt 50.000 ISO.

Pentax K-5 er et nytt digitalt systemkamera som har arvet mange egenskaper fra Pentax K-7 som ble lansert i midten av 2009. Det nye kameraet tåler hardhendt bruk, takket være et kompakt og lett kamerahus i rustfritt stål. Blant nyhetene finns en nyutviklet CMOS-sensor med en betydelig raskere PRIME II prosessor.

Pentax K-5 har 16,3 megapixels oppløsning, og kameraet er raskt nok til å klare denne høye oppløsningen til og med ved serieopptak, helt opp til syv bilder per sekund. Kameraet har dessuten et stort følsomhetsomfang fra ISO 80 til 51200, og film opptak i full HD-kvalitet, 1920×1080. Andre nye egenskaper er en betydelig raskere autofokus, en oppgradert HDR-funksjon (High Dynamic Range) som nå kan brukes ved håndholdt fotografering og smidigere bruk, takket være en fullstendig gjennomgang av alle komponenter.

Kameraet har 18 digitale filtre som gjør det mulig å etterbehandle bildene på en kreativ og personlig måte uten å behøve å bruke pc. Blant filtrene finns nye Sketch og Posterization, og det er mulig å kombinere flere filtereffekter.

I modus Cross prosess endrer kameraet automatisk innstillingene ved hver eksponering for å skape bilder med dramatiske farger. Man kan velge mellom tre ulike modus, Random (tilfeldige innstillinger), Preset (tre innstillinger med forhåndsinnstilte parametre) og eget valg av parametre (Favorite).

– Pentax K-5 er i minste detalj produsert for å være enkel i bruk, noe som i høy grad oppfattes av avanserte amatørfotografer, sier Helge Rose hos Focus Nordic Norway, Pentaxs norske importør.

Nytt zoomobjektiv

Pentax lanserer også et nytt utskiftbart zoomobjektiv for Pentax digitale SLR-kameraer, smc DA 18-135mm F3.5-5.6 AL[IF] DC WR. Utover 7,5 ganger zoom har objektivet en værbestandig konstruksjon.

Pentax K-5 med 18-55 WR vil koste ca. 12.699,- inklusive mva når den blir tilgjengelig i butikk i løpet av oktober måned. Det nye objektivet smc DA 18-135mm F3.5-5.6 AL[IF] DC WR L lanseres samtidig og vil koste ca. 6.999,- kr inklusive mva.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Workshop: Bygg din egen karriere som fotograf
Hvordan bygge opp en karriere som profesjonell fotograf? Fotoredaktør for verdens største...
Read More
0 replies on “Semiproff Pentax med høy lysfølsomhet”