Send inn ditt prosjekt til Fotografis Portfoliopris 2021

Bli sett av de beste folkene i bransjen! Fotografis Portfoliopris 2021 har nå åpnet for innsendelse og på denne siden finner du det du trenger å vite av regler og frister.

Fotografi har som ambisjon å vise det beste av nordisk fotografi og gjennom Fotografis Portfoliopris ønsker vi å løfte frem gode prosjekter fra både etablerte og nye stemmer.

En ekstern jury vil plukke ut årets beste portfolioer som vil bli presentert i Fotografi nummer seks 2021. Portfolioutgaven lanseres på Ingensteds i Oslo 4. november 2021, der også de beste bidragene fra konkurransen vil bli presentert.

I år arrangeres Fotografis Portfoliopris i samarbeid med fotofestivalen Nordic Light, der årets vinner vil få produsert en utstilling med vinnerbidragene som vises på festivalen i 2022. Vinneren får dekket produksjon av utstillingen, samt festivalpass og to netter på hotell. Vår hovedsponsor foto.no gir også et gavekort på 5.000 kroner til vinneren.

Årets jury:

Tonje Buer: Tonje Buer er gallerist og kurator i Buer Gallery. Galleriet presenterer en kombinasjon av etablerte og unge kunstnere, deriblant en rekke fotografer. Hun har 14 års fartstid i kunstbransjen med øye og hjerte for det særegne uttrykk.

Line Ørnes Søndergaard: Line har en BA i fotojournalistikk fra OsloMET. Som dokumentarfotograf arbeider hun med sosiale og politiske tema, både til egne prosjekter og redaksjonelt. Hennes intime fotografiske tilnærming har gjort seg bemerket i det fotografiske landskapet, og hun har vunnet en rekke priser i inn- og utland. Hun er nå blant annet aktuell med boken «Bruddet» som er utgitt på Forlaget Press.

Felix Falck-Næss: Felix er vinneren av Fotografis Portfolipris 2020. Han avsluttet i fjor sin utdannelse ved Bilder Nordic School of Photography og fullfører nå sin BA i fotografi ved University of arts in London, London College of communication. Felix er aktuell med utstilling på årets Nordic Light Festival of Photography i Kristiansund.

Regler for Fotografis Portfoliopris
En portfolio skal bestå av 8 til 15 bilder. Sammen med bildene skal det leveres en prosjektbeskrivelse på ca. 3000 tegn samt en kort bio. Hver deltager kan levere opp til 3 ulike portfolioer.

Konkurransen er åpen for alle nordiske fotografer, fotografer basert i Norden, eller som jobber med en nordisk tematikk. Vi oppfordrer spesielt studenter og nyutdannede fotografer til å søke! Konkurransen vil bli juryert én gang i året.

Frist for innlevering: 20. september 2021
Sendes: portfolio@fotografi.no

Spesifikasjoner: Lagre bildene som jpg-filer i beste kvalitet med 300 dpi oppløsning og 30-40cm langs den lengste siden. Bildene som leveres må ha høy nok kvalitet til å kunne brukes til trykk. Filene kan enten legges direkte i mailen eller sendes via Dropbox, Filetransfer eller lignende.

Hovedsponsor for Fotografis Portfoliopris er foto.no. Fotografis Portfoliopris blir til i samarbeid med Nordic Light Festival of Photography. 

Tags from the story
Written By
More from Redaksjonen
Nye videokameraer og kompaktkameraer fra Canon
Canon utvider produktutvalget med fem nye digitale kompaktkameraer og ti nye videokameraer....
Read More
0 replies on “Send inn ditt prosjekt til Fotografis Portfoliopris 2021”