Sens & Sans på DogA: En workshop utenom det vanlige

Pierre Hetzel

Sens & Sans er et mentorprogram utarbeidet og ledet av de velrennomerte fotografene Marie Sjøvold og Hans-Olav Forsang. Programmet bygger på ideen om at en gruppe på 12 fotografer arbeider med individuelle temaprosjekter som ender opp i en felles utstilling og bok.

Sens & Sans legger stor vekt på å gjøre deltakerne trygge og kompetente til å utvikle sitt virkelige potensial, sitt eget bildespråk, sin personlige evne til å fortelle historier og være i stand til å stole på egne vurderinger og valg.

Metode for å utvikle den enkeltes evner

Hver enkelt fotograf arbeider individuelt med sitt eget prosjekt, samtidig som man får oppfølging fra mentorene og tilbakemeldinger fra de andre deltakerne – en metode som utvikler og utnytter hver enkelt deltakers evner på en svært effektiv måte.

– Vi som er så heldige å fungere som veiledere blir stadig vekk slått av hvilken kraft og hvilke muligheter som ligger i å samle en gruppe mennesker som fungerer så godt sammen. Det å utvikle seg faglig speiles i stor grad av hvem man er og hva man står for som menneske, og ønsket om å hjelpe hverandre til å lykkes, sier Marie Sjøvold og Hans-Olav Forsang om prosjektet.

Første runde av Sens & Sans ble gjennomført våren 2010. Både utstillingen “Åpent” på Galleri Darbu i Oslo og bokprosjektet “Sens & Sans” ble en stor suksess. Utstillingen har senere vært vist på Oslo Mekaniske Verksted og åpnet i april 2011 i Galleri Stallen i Gamlebyen i Fredrikstad.

I slutten av januar 2012 var det vernissage og bokutgivelse for den andre gruppen som har gjennomført Sens & Sans. Utstillingen “Tilstede” ble en omfattende samling av bilder som ble stilt ut i et “Pop up Gallery” i Oslo. Over 600 mennesker kom til åpningen og et tilsvarende antall besøkte utstillingen i dagene den var åpen.

Årets Sens & Sans åpner i Oslo søndag

Sens & Sans 3 startet opp i slutten av mars 2011 med en ny spennende gruppe fotografer som i løpet av våren utviklet sine bildeprosjekter fram mot bok og utstilling.

Sens & Sans 4 åpner på søndag på DogA – Norsk Design – og Arkitektursenter. Utstillingen på DogA henger til torsdag i neste uke.

Sens & Sans arrangeres i samarbeid med  Bilder Nordic School of Photography. Årets tema er “Er lik” og inntektene av første eksemplar av hvert enkelt bilde går uavkortet til gatemagasinet =Oslo.

I bildekarusellen under kan du se et bilde av hver av deltagerne i denne runden av Sens & Sans.

More from Morten M. Løberg
Young på Celsius
Utstillingen til Dan Young åpnet på kunstkafeen Celsius i Oslo i går...
Read More
One reply on “Sens & Sans på DogA: En workshop utenom det vanlige”

Comments are closed.