Siegert, fisk, fotografi og Jahn Otto på Celsius

Det var fullt hus på Café Celsius i Oslo i går kveld da tidligere Dagbladet-redaktør og NRK-journalist Jahn Otto Johansen åpnet Herdis Maria Siegerts utstilling «Kvit fesk, svart hav».

Tidligere Dagbladet-redaktør og NRK-journalist Jahn Otto Johansen sto for åpningen av Herdis Maria Siegerts (t.v.) utstilling "Kvit fest, svart hav" på Café Celsius i Oslo i går kveld. (Foto: Morten M. Løberg)

Siegert har koblet sin pågående utstilling til et sterkt engasjement mot oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen. Sannsynligvis var det både det politiske aspektet og bildene som trakk et rekordstort publikum i går kveld. Herdis Maria Siegert har tidligere både mottatt Norges fotografforbunds «Den store fotografiprisen» i 2003 og blitt utnevnt til Hasselblad Master i 2004 – etter en snart 40 år lang karriære som fotokunstner.

Herdis Maria Siegert – som bor og arbeider på Verdens Ende, Tjøme – har siden 1974 hatt 27 arbeidsreiser til Lofoten. Oppholdene har gitt henne en sterk tilknytning til landsdelen og bilder herfra har utgjort en vesentlig del av hennes kunstneriske virksomhet som utstillinger, illustrasjoner av bøker og tidsskrifter.

Hun har hatt flere separatutstillinger og deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland. Bildene hennes er bl. a. innkjøpt av Norsk Kulturråd og flere offentlige og private instanser. De er representert i flere samlinger og museer bl. a. i Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design.

Café Celsius i Oslo viser fotografi året rundt, med nye utstillere to ganger i året. Ansvarlig for utvalget er Fotografis redaksjonssekretær Kristin Skåmedal. Utstillingene er blitt så populære at fotografer nå står i kø med ønske om å stille ut.

Du kan se et utvalg av Herdis Maria Siegerts bilder på utstillingen her.

Fullt hus under åpningen av Herdis Marie Siegerts utstilling i går. (Foto: Morten M. Løberg)
Redaksjonssekretær Kristin Skåmedal i Fotografi står for utvalget av fotografer som får stille ut på Café Celsius. (Foto: Morten M. Løberg)
Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
En stipendiat i Paris: Svipptur til Arles
Når man har base i Paris, er fotofestivalen i Arles i Sør-Frankrike...
Read More
0 replies on “Siegert, fisk, fotografi og Jahn Otto på Celsius”