Siegert på Celsius

Herdis M. Siegert: "Seascape"

Herdis Maria Siegert oppfordrer til engasjement mot oljeboring i nord og hennes kommende utstilling på Celsius kunstkafé i Oslo er også en politisk ytring.

Herdis M. Siegert: "Seascape"

Utstillingen er en kombinasjon av fotokunst og et engasjement for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Den består av 32 analoge sorthvitt-fotografier med konkrete og abstrakte motiver av fisk og hav fra Lofoten. Rammestørrelser fra 30x30cm til 1,20×2,40m. De største analoge fotografiene er kopiert på Picto i Paris. En serie på 12 verk omhandler stigning av havnivået.

Utstillingen på Celsius åpner tordag 17. Mars 2011 kl. 18.00.

Etter vernissagen kan du spise en tre-retters spesialmenyen ”Torskens venner”, en inspirasjon fra kokeboken ”Se torsken” utgitt av Folkeaksjonen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Utstillingen på Celsius varer til august 2011.

Sterk tilknytning

Herdis Maria Siegert – som bor og arbeider på Verdens Ende, Tjøme – har siden 1974 hatt 27 arbeidsreiser til Lofoten. Oppholdene har gitt henne en sterk tilknytning til landsdelen og bilder herfra har utgjort en vesentlig del av hennes kunstneriske virksomhet som utstillinger, illustrasjoner av bøker og tidsskrifter.

Landskapet, lyset, fisket, folket, fuglelivet og faunaen gir inspirasjon og samtidig en ro som hun ikke finner noe annet sted.

Hun har hatt flere separatutstillinger og deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland. Bildene hennes er bl. a. innkjøpt av Norsk Kulturråd og flere offentlige og private instanser. De er representert i flere samlinger og museer bl. a. i Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design. Hun mottok ”Fotografiprisen” i Norge i 2003 og ble i 2004 utnevnt til ”Hasselblad Master” av Hasselblad som hvert år velger 12 fotografer til Mastere fra hele verden.

Herdis Maria Siegert oppfordrer til engasjement mot oljeboringen i nord for å bidra til å sikre at kommende generasjoner også kan få oppleve alle de særegne kvalitetene som landsdelen innehar. Miljøkatastrofen i Mexicogulfen aksentuerer viktigheten av engasjementet, mener Siegert.

– Ikke minst de siste ukenes erfaringer med oljeutslippet fra ”Godafoss” i Oslofjorden, med oljeskadde og døde fugler samt tilgrisete svaberg på Tjøme, understreker dette, skriver Siegert i prressemeldingen.

More from Morten M. Løberg
Point of no return
Det er klart for årets mest kontroversielle innslag på Nordic Light. Fotografi.no...
Read More
0 replies on “Siegert på Celsius”