Sigurd Fandango til topps i Gullsnitt

GULL REDAKSJONELT. FOTOGRAF: Sigurd Fandango Juryens begrunnelse: Dette er verdensklasse i fortellerteknikk! Her er det både action, landskap og portrett som hver for seg forteller en historie og sammen står til gull. KUNDE: D2 / Dagens Næringsliv

Sigurd Fandango stakk av med årets Grand Prix under reklamefotografenes årlige konkurranse Gullsnitt. Gullsnitt regnes som Norges viktigste konkurranse innen kommersielt fotografi.

GULL REDAKSJONELT. FOTOGRAF: Sigurd Fandango Juryens begrunnelse: Dette er verdensklasse i fortellerteknikk! Her er det både action, landskap og portrett som hver for seg forteller en historie og sammen står til gull. KUNDE: D2 / Dagens Næringsliv
GULL REDAKSJONELT. FOTOGRAF: Sigurd Fandango. KUNDE: D2 / Dagens Næringsliv

Gullsnitt er konkurransen der reklamebransjen feirer seg selv. Både fotografer og byråer kan sende inn sine beste bilder og kampanjer til Gullsnitt, og de konkurrerer om priser i 12 kategorier.

I år var Jens Haugen juryformann, og det var godt med bidrag til konkurransen. Han var svært fornøyd både med årets jury og med bidragene:

– Det var en veldig flott gjeng å jobbe sammen med, og det var en ære å få være formann. Det å lede en slik prosess gjør at man lærer mye om hva som skjer i norsk fotografi. Dette er en en jobb jeg gjør med andakt, sier Jens Haugen til fotografi.no.

– Hvordan var nivået på årets bidrag?

– Jeg har vært med i juryer i utlandet også, og jeg var spent på hvordan nivået i Norge ville være i forhold til det jeg har sett der ute. Min konklusjone er at nivået er minst like høyt her hjemme, og bidragene i konkurransen holdt jevnt over et godt internasjonalt nivå.

– Og juryen var stort sett enig?

– Juryen var samstemt, men det ble mange fruktbare diskusjoner. Og vi hadde en fin følelse når dagen var over.

– Årets nykommer er en spennende kategori. Hvordan var nivået der?

– Det er stas å kunne belønne også de ivrige, unge fotografene. Generelt i år synes jeg det var både mange teknisk gode fotografier, men også de som var tatt med et godt øye. Dette gjaldt også studentarbeidene.

– Noen personlig favoritter?

– Det var stor variasjon og jeg likte mangfoldet. Vi fikk bidrag som spenner fra klassisk sort-hvitt til kompliserte digitale fotomontasjer. Og alle var selvfølgelig veldig begeistret for Grand Prix vinneren, avslutter Jens Haugen.

Kategoriene det konkurreres i er byråprisen, reklame, mote, portrett, musikk, produkt, mat/drikke, interiør/arkitektur, næringsliv/profil, årets nykommer, eget arbeid og redaksjonelt.

Årets Gullsnittjury var:

• Jens Haugen, fotograf og juryformann
• Damian Heinisch, fotograf
• Jo Michael, fotograf
• Ole Musken, fotograf
• Rune Bendiksen, fotograf
• Synøve Dreyer, fotograf
• Margaret De Lange, fotograf
• Agnete Brun, fotograf

www.gullsnitt.com

Her kan du se noen av vinnerbildene:

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Ole Brodersen: Trespassing
Det er ikke så lett å definere når et prosjekt starter, men...
Read More
0 replies on “Sigurd Fandango til topps i Gullsnitt”