Simon Skreddernes på F5 Concept Store

© Simon Skreddernes

F5 Consept Store i Oslo fortsetter å vise fotografi i sine lokaler, og nå er det Simon Skreddernes som viser sin serie «Det onde drep ein ikkje med øks».

Simon Skreddernes kommer fra en familie av bønder og fiskere, men har selv gått en annen vei og gjort fotografiet til sitt levebrød. Til daglig gjør han jobber for blant andre Aftenposten K, D» og SMUG., og det er disse ytterpunktene som har vært premisset for serien «Det onde drep ein ikkje med øks». 

Motivene gir betrakteren et innblikk i Skreddernes sin barndom og forteller en personlig historie fra et dokumentarisk perspektiv, i brytningspunktet mellom virkelighet og fantasi. Et nordisk, dystopisk univers hvor de fire elementer står sentralt, er utgangspunktet for historiene om følelser som frustrasjon, kjærlighet og kjedsomhet.

© Simon Skreddernes
© Simon Skreddernes

– Denne serien har blitt til under total kunstnerisk frihet og er blottet for kommersielle motiver, forteller fotografen. –Vi har åpnet opp for et samarbeid der vi kan utforsker grenser, fantasier og uttrykk på kryss av kompetansen vi sitter med.

Bildeserien er et resultat av et tett samarbeid med fotograf og artist Sara Angelica Spilling og art director og modell Juliane Stensrud.

Utstillingen vises i F5 Consept Store i Øvre Slottgate 7, Oslo.

www.simonskreddernes.com

Written By
More from Pål Otnes
Årets EPEA-utstilling på Nobels Fredssenter
Fotografi tok en prat med kurator Rune Eraker og fotografene Espen Rasmussen...
Read More
0 replies on “Simon Skreddernes på F5 Concept Store”