Slik sikrer du bildene dine

Alle er redde for å miste de digitale bildene sine. Om du ikke tar jevnlig backup kan de forsvinne på et blunk. For sannheten er jo at de kan nettopp det.

Det som er vanskeligere å forstå er at vi ikke var like redde for bildene våre før! Bilder på film og papir kunne jo også forsvinne, eller bli ødelagt. Var filmen borte, var jo bildet tapt. Men vi fryktet ikke det i samme grad.

Kanskje fordi et datakræsj ofte omfatter mange bilder? Kanskje hele bildearkivet ditt? La oss se hvordan du lett sikrer bilder som er ”trygt” forvart på datamaskinen.

Bærbare harddisker har stor kapasitet, koster lite, er små og lette – og er enkle i bruk. (Foto: Morten M. Løberg)

Ekstra harddisk er løsningen

Det første du gjør er å kopiere alle bildefilene over til en separat harddisk. Deretter kopierer du de til enda en seprarat harddisk.

Skal jeg ha to separate harddisker? Ja, du skal det. Den ene har du tilgjengelig på kontoret. Skjer det noe med harddisken i maskinen din, har du alt materialet på reservedisken. Brenner det, eller innbruddstyver stikker av med alt datautstyret, har du en ekstra disk et helt annet sted, f.eks. hjemme.

Ta jevnlig sikkerhetskopi

Separate harddisker er rimelige, har stor kapasitet og krever ingen komplisert installering. Du bare plugger den inn og kan overføre data umiddelbart.

CD- eller DVD-plater som backup er mer eller mindre ute. Fordelen med harddisker er at du får plass til så mye mer data i en liten, kompakt enhet. Kapasiteten bare øker mens prisen står stille.

Et alternativt lagringsmedium er å lagre bildene i skyen. En rekke tilbydere, som Apple, Dropbox eller Telenor, tilbyr ekstern lagringsplass mot et månedlig gebyr. Da er du sikker på at filene dine til en hver tid ligger trygt.

Råd: Ta jevnlig kopier av bildefilene dine på to separate harddisker. Oppbevar diskene på forskjellig sted.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
TinAgent signerer ikke
TinAgent har gått gjennom det reviderte avtaleutkastet fra Aller Media, men synes...
Read More
One reply on “Slik sikrer du bildene dine”

Comments are closed.