Slutt for Pixellus

Ideen var god og markedet sikkert tilstede, men nå to år etter start, må bedriften innse at man ikke klarer å få Pixellus over i lønnsom drift. Virksomheten innstilles fra slutten av dette året.

PixellusPixellus spesialiserte seg på scanning og digitalisering av diapositiver, papirbilder og fargenegativer. Det noe spesielle ved de ansatte var at de alle hadde Asbergers syndrom, noe som gjør det vanskelig å fungere i et vanlig arbeidsmiljø. Men de ble knallgode på jobben de gjorde i Pixellus.

Dessverre bommet Pixellus på etterspørselen av tjenester innen digitalisering og restaurering. Det har gitt en altfor lav og altfor varierende oppdragsmengde. Og nå har man dessverre kommet til det punkt der man må si stopp. Det ligger nok mengder av bilder i ulike arkiver som kunne vært digitalisert, men når de har ligget der i årevis blir ikke behovet presserende. Oppgavene er der med andre ord, men de kommer altså ikke inn til Pixellius. Bedriften forsikrer imidlertid at alle jobber som er inne vil bli behandlet, sammen med det som nå kommer inn frem til årets slutt. Alt blir behandlet på en profesjonell måte og ingen kunder bør være redd for innlevert materiale.

Som nevnt vil de de fire guttene i Pixellus være uten jobb fra neste jobb. De sitter imidlertid på en betydelig kompetanse, og bedriften tar gjerne imot tips om andre kunne tenke seg å bruke denne kompetansen.

www.pixellus.no

More from Kristin Skåmedal
Øystein Sund vant Leserbildet
Øystein Sund vant konkurransen Leserbildet i årets andre utgave av Fotografi, med...
Read More
0 replies on “Slutt for Pixellus”