Smått og godt fra Nikon

Nikon SO1

Nikon har lansert flere nye kompaktkameraer, blant annet en avansert og en bitteliten – ikke fullt så avansert – modell.

Vil du ha et kamera som er så lite at det nesten ikke synes i hånda skal du se nærmere på Nikon S01.

Nikon Coolpix S01 er ultrakompakt og fjærlett, men rommer likevel den nyeste teknikken 0g video i HD (720p). Det lille kamerahuset har ikke plass til minnekort, men kan lagre opptil 3 000 bilder med full oppløsning (JPEG) , eller tre timer med video i VGA-kvalitet i sitt interne 7,3 GB internminne.

S01 er utstyrt med et Nikkor-objektiv med 3 x zoom, 2,5 tommers berøringsskjerm og 10,1 MP CCD bildesensor.

– Du merker nesten ikke at du har med deg dette kameraet, men når du henter det fram vil du bli imponert over hvor enkelt det er å ta gode bilder og film – deretter kan du legge på din egen personlighet ved hjelp av filtre og effekter, sier produktspesialist Jon Aasen hos Nikon Norge.

Coolpix S01 kommer i fem farger: Speilblankt, rosa, rødt, svart og hvitt med en veiledende pris på  kr 1 290,Kameraet er tilgjengelig i butikk fra 27. september 2012.

Kompakt nr. 2 kamera for den profesjonelle?

Nikon Coolpix P7700 er et kompakt kamera for perfeksjonisten. Kameraet har et lyssterkt objektiv med 7,1 x zoom, baksidebelyst 12 megapiksel CMOS-sensor og bildestabilisator med objektivforskyvning. I tillegg har det filmopptak i full HD, råfiler (RAW) og vippbar 3 tommers LCD-skjerm.

– Det lyssterke Nikkor-objektivet med et brennviddeområde 28-200 mm og stor lysstyrke på f/2.0-4.0 åpner mange muligheter. Den følsomme CMOS-sensoren gir skarpe og detaljrike bilder under vanskelige lysforhold, og med den nye vippbare LCD-skjermen kan du på en enkel måte få nye perspektiver og vinkler, noe som er spesielt nyttig under videoopptak, sier Aasen.

Med to linseelementer av ED-glass reduseres kromatisk aberrasjon (fargeavvik) til et minimum. Et gråfilter (ND) gir større eksponeringskontroll, og en ni-bladet blender med fint avrundede blenderlameller gir tiltalende bokeh. Når du ønsker å kontrollere lyset, kan du aktivere kameraets innebygde blits med trådløs styring og du kan bruke Nikon Creative Lighting System med kompatible Nikonblitser.

P7700 har videoopptak i full HD (1080p) og stereolyd . Optisk zoom er tilgjengelig under filmopptak og perfeksjonisten kan forbedre lyden ytterligere ved bruk av ekstern mikron.

Eksponeringskontrollene PSAM og tre brukerinnstillinger lar kameraet huske foretrukne kamerainnstillinger. Du har også mulighet til å overstyre menyen og opprette snarveier til favorittinnstillinger ved hjelp av to funksjonsknapper. Kommandohjul både foran og bak gir deg rask tilgang til de viktige kamerainnstillingene.

P7700 leveres i sort og har en veiledende pris på kr 4 490,-Kameraet er tilgjengelig i butikk fra 27. september 2012.

Nikon SO1
Nikon P7700

 

More from Morten M. Løberg
Foto-Norge konstituert
Organisasjonen Foto-Norge skal fremme fotografiets og filmens rolle i samfunnet og styrke...
Read More
0 replies on “Smått og godt fra Nikon”