Alt klart for Lofoten Internasjonale Fotofestival

© Evgenia Arbugaeva

15. mars er det klart for Lofoten Internasjonale Fotofestival (LIFF). De besøkende kan forvente seg alt fra Lofotfiske Photo Safari  til møter med kjente fotografer og deres prosjekter. Festivalen åpnes med utstilling og går via Henningsvær og Skrova før den  avsluttes i Kabelvåg 22. mars.

© Evgenia Arbugaeva
© Evgenia Arbugaeva

Dette er festivalens andre år og Fotografi snakket med John Stenersen som er ansvarlig for festivalen om hans forventninger til årets program.

– Dere er en relativt ny festival, kan du si litt om det?

– Vi startet med et pilotprosjekt i fjor for å teste hva vi kunne få til, og fikk da ganske hyggelig respons. Vi fikk støtte fra Fritt Ord og Nordland Fylkeskommune og The Norwegian Barents Secretariat, også fordi vi hadde russiske gjester. Men i år setter vi i gang med vår første ordinære Lofoten Internasjonale Fotofestival.

– Hvordan er det med plasser, er det fremdeles en mulighet for interesserte å melde seg på festivalen ?

– Ja, vi regner ikke med at det blir fullt i denne omgang fordi vi har vært litt på etterskudd med å synligjøre oss. Så fort vi er ferdige for denne gang begynner vi å klargjøre headlinere for 2015. Forhåpentligvis kan vi være klare med en del navn allerede fra sommeren av, vi ønsker jo å tiltrekke oss reisende som bruker en uke eller en langhelg i Lofoten. Men vi er veldig fornøyd med programmet i år, og kan vise til en festival med et bredt tilbud.

– Dere har også en konkurranse der vinnerne offentligjøres  på åpningen av festivalen. Kan du si litt om det?

– Det er et samarbeid med Arctic Exhibition of Photographic Art og konkurransen ble utlyst like før nyttår gjennom Bodø Fotoklubb, Photographic Society of America, United Photographers International, FIAP og Norsk Selskap For Fotografi. Påmeldingsfristen var 5. mars og tiltrakk i overkant av 100 deltagere. Juryeringen starter i denne uken og vinnerbidragene vil også stilles ut.

– Hva gleder du deg mest til at folk skal få oppleve på denne festivalen?

– Det er veldig vanskelig å trekke frem noen fremfor andre, men det jeg er veldig fornøyd med er at vi har fått med oss Evgenia Arbugaeva som vant Leica Oscar Barnack Award i 2013 med prosjektet Tiksi. Vi er veldig opptatt av å ha et fokus mot nordområdene. Når det handler om fotojournalistikk blir fokuset ofte Afrika, Midtøsten og andre konfliktområder, for oss er det viktigere å se nærmere på vår egen geografi. Da det i høst ble annonsert en vinner med et prosjekt fra Sibir ble vi jo henrykte og jeg synes jo hennes arbeid er helt spesielt. Hun utrykker stor begeistring og glede ved å få komme til Lofoten, så det blir et møte jeg gleder meg veldig til. Men for all del, vi har mange dyktige fotografer på plakaten, blant annet Marcus Bleasdale og Eivind Natvig. Og så skal Christian Houge gjøre en litt «hemmelig» presentasjon her, noe jeg gleder meg til. Vi har mye å by på, så det er bare å komme til Lofoten!

Marcus Bleasdale som deltar i festivalen er også intervjuet i Fotografi som kommer ut 27. mars.

www.lofotenfotofestival.no

Written By
More from Elli Trier
Tim Flach til Norsk NaturfotoFestival
Som regel takker Tim Flach nei til å delta på festivaler, men besøker...
Read More
0 replies on “Alt klart for Lofoten Internasjonale Fotofestival”