Snart klart for Nordic Light 2016

© Saga Sig

Det nærmer seg årets Nordic Light, og  i år kan festivalen skilte med en god blanding av sterke internasjonale navn og noen av våre fremste norske fotografer.

Det har skjedd mye spennende i norsk fotografi det siste året og på Nordic Light kan man møte et knippe fotografer som har gjort seg bemerket siden siste festival. Espen Rasmussen gjorde rent bord under pressefotografenes konkurranse “Årets Bilde” og vil gjeste festivalen med både utstilling og foredrag. Jo Bentdal fikk mye oppmerksomhet både for sine bilder på Høstutstillingen og for sin utstilling på Shoot Gallery i Oslo. På festivalen vil han møte kunstkritiker Lars Elton for en samtale.

– Vi kjører ganske tradisjonelt i også år, men har med en større andel norske fotografer enn tidligere, forteller styreleder Lars Liabø. – Nytt er også at vi samler flere utstillinger i Fotografiets Hus.  På de tidligere festivalene har vi hatt et stort antall utstillinger spredt på flere lokaler rundt om i byen. Amatørerene, skolene og de lokalhistoriske utstillingene vises fortsatt i Jonas Eriksen-bygget, og Ralph Gibson vises i Kunstforeningens lokale, men de øvrige utstillingene er nå samlet under eget tak. Flere besøkende har også klaget over at det har vært liten tid til å se utstillingene, så nå har vi også satt av tid til utstillingsvandring hver dag.

– Er det noen høydepunkt du ønsker å trekke frem?

– Gibson er vel vår mest kjente gjest og han holder også en workshop her i Kristiansund 26. og 27. april. Dette er en unik mulighet til å kunne jobbe sammen med en av USA`s største fotografer innen sitt felt, avslutter Liabø.

Foruten Gibson kommer flere spennende internasjonale fotografer til Kristiansund, som Giacomo Brunelli som er mest kjent for sine serier “Animals” og “Eternal London”, Jerry Uelsmann, en pioner innen analog mørkeromsmanipulering, den svenske legenden Anders Petersen og den islandske motefotografen Saga Sig. Det blir som tidligere år også “Ansikt til ansikt” hvor Morten Krogvold møter kjente kulturpersonligheter for en samtale.

Nytt er også at festivalen starter en dag senere og nå arrangeres fra onsdag til søndag. Den tradisjonelle åpningsparaden vil derfor finne sted onsdag 27. april. Det er fortsatt mulig å få tak i billetter og fullt program finnes på festivalens nettside.

www.nle.no

Written By
More from Pål Otnes
Portfolio: Ola Rindal
I grenselandet mellom dokumentar og mote har Ola Rindal rendyrket sitt uttrykk. Ola...
Read More
0 replies on “Snart klart for Nordic Light 2016”