Søk på Nordic Young Photographer of the Year 2016

For tredje år på rad inviterer Fotografiska unge fotografer til å søke på Nordic Young Photographer of the Year. Gulroten er et stipend på 10.000 euro og egen separatutstilling på Fotografiska.

Formålet med Young Nordic Photographer of the Year er å støtte en ny generasjon av nordiske fotografer. Siden oppstarten i 2010 har Fotografiska vist flere av verdens beste fotografer, men flere unge svenske fotografer har også fått en unik mulighet til å presentere sitt arbeid på museets vegger.

– Gjennom dette stipendet og initiativet viser og støtter vi den unge fotoscenen i Norden. Young Nordic Photographer of the Year er en viktig del av vår visjon om å stadig inspirere og utforske fotografiet som uttrykksform, sier Johan Vikner, jurymedlem og utstillingskoordinator ved Fotografiska.

Stipendet er på rause 10.000 euro, og vinneren får også en separatutstilling på Fotografiska, samt en mentor som følger fotografen frem til utstillingen.

Det er tredje gang stipendet lyses ut. I 2014 var Johan Strindberg første fotograf til å motta stipendet og i fjor var Aapo Huhta fra Finland den heldige vinneren.

Søkerne til årets stipend må være under 36 år, borger av et nordisk land og har en høyskolegrad i fotografi, alternativt fagutdanning i fotografi. Han eller hun må også ha deltatt i minst en gruppe- eller separatutstilling tidligere.

Søknadsfristen er 20. november.
(Featurebilde: Aapo Huhta)

www.fotografiska.eu

Written By
More from Pål Otnes
Lightroom Mobile lansert på iPad

Adobe lanserte i dag Lightroom for iPad. Lightroom Mobile virker sammen med...
Read More
0 replies on “Søk på Nordic Young Photographer of the Year 2016”