Solen skinner og alt er klart for DOK:14

DOK:14 © Martin Parr / Magnum Photos

Pressefotografenes Klubb arrangerer denne helgen den årlige festivalen for dokumentarfoto og fotojournalistikk. I år kan de skilte med navn som Alec Soth, Martin Parr og Andrea Bruce.

DOK:14 © Martin Parr / Magnum Photos
DOK:14 © Martin Parr / Magnum Photos

I fjor flyttet festivalen til Fredrikstad og byens nye litteraturhus, noe som ble såpass vellykket at festivalen fortsetter i østfoldbyen. Leder av Pressfotografenes Klubb, Sveinung Uddu Ystad, er svært fornøyd, både med værmeldingen for de neste dagene, og med årets program:

– I år gjør vi den største forandringen i festivalens historie. Vi ønsker å åpne opp festivalen og viser flere utstillinger rundt om i byen. Vi ønsker å involvere hele befolkningen og vise alle hva godt pressefotografi kan være, vi forandrer rett og slett festivalen til en fotofest. Utstillingene har allerede åpnet og kan besøkes uansett om du har festivalpass eller ikke.

DOK:14 © Alec Soth
DOK:14 © Alec Soth

– Er det noen høydepunkter du ønsker å dele med Fotografis lesere?

– Foruten at det er meldt 25 grader i morgen? Da vil jeg trekke frem Martin Parr som gjester festivalen på lørdag. Men vi har fått tak i mange sterke navn, som Alec Soth og Ellinor Carucchi. Vi holder antall fotografer til et fornuftig nivå og presenterer bare et par fotografer hver kveld. På dagtid har vi satt av tid til debatt og seminar. Litteraturhuset er fortsatt kjernen av festivalen hvor vi tillater oss å bli litt nerdete.

DOK:14 © Elinor Carucci / INSTITUTE
DOK:14 © Elinor Carucci / INSTITUTE

– Er det fortsatt muligheter for billetter for de av oss som er sent ute?

– Det er fortsatt muligheter å kjøpe festivalpass. Eventuelle ledige plasser blir solgt i døren før hvert foredrag, så det er bare å ta turen til Frdrikstad, avslutter festivalsjefen.

www.dokfestivalen.no

Written By
More from Pål Otnes
Rune Eraker: Verden i hvitøyet
Sosial urettferdighet har alltid opptatt Rune Eraker. Men det tok 20 år...
Read More
0 replies on “Solen skinner og alt er klart for DOK:14”