Sony med ny fullformat og Zeiss-optikk

Sony a7

Det er tid for høstslipp fra Sony. Produsenten lanserer en rekke nyheter, deriblant nye Zeiss-objektiver og to nye fullformatskameraer; Sony a7 og a7R. 

Sony a7
Sony a7

Lanseringen er godt nytt for deg som er ute etter et godt kompakt kamerasystem. Spesielt spennende er kanskje det super-kompakte a7 som er verdens første speilløse kamera med 35 mm fullformatsensor. Sony lanserer samtidig en rekke fullformatobjektiver, deriblant to fastobjektiver og en zoom fra Zeiss.

Fra pressemeldingen:

Det nye a7 fra Sony leverer alle fordelene til et 35mm fullformats kamera med utskiftbar optikk i et virkelig kompakt kamerahus. Uten å gå på bekostning av bildekvalitet, komfort, funksjonalitet eller ytelse, leverer a7 fantastiske fotografier, som tidligere kun var mulig i et stort high-end kamera.

Side om side med det nye α7R, gir a7 en ny frihet til fotografer og filmfotografer ved å kombinere en unik portabilitet med alle fordelene ved fullformats fotografering og filmskapning, inkludert bedre følsomhet for fotografering ved lavere ISO verdier, et større dynamisk område, en bedre dybdeskarphet som muliggjør dramatiske fokuseffekter, samt at kameraet er kompatibelt med den nye serien E-Mount fullformat linser.

Med vakkert design laget i robust magnesium, ligger a7 komfortabelt i fotografens hånd. Knapper på forsiden og baksiden, i tillegg til kontrollhjulet gjør det enkelt å justere intuitivt samtidig som du fokuserer gjennom den høyoppløselige XGA OLED Tru-Finder eller vippbare 3.0-type-LCD skjermen.

Forbedret Fast Hybrid auto fokus kombinerer hurtig fasedeteksjon med svært nøyaktig kontrastdeteksjon i auto fokus, som forbedres ytterligere gjennom en ny Spatial Object Detection Algorithm, for å oppnå den raskeste auto fokuseringen i noe fullformats kamera på markedet. Selv når man fotograferer et motiv delvis vendt bort fra kamera med lav dybdeskarphet, vil ansiktet bli skarpt takket være den svært nøyaktige øye-gjenkjennings funksjonen som kan skille ut en enkelt pupille. Først jobber fasedeteksjons AF, med 117 fokuspunkter, for å bringe motivet i fokus. Deretter finjusterer kontrastdeteksjons AF (25 punkter) fokuseringen på et øyeblikk.

Høyoppløselige stillbilder kan vises direkte på en 4K TV med fire ganger så mange detaljer i Full HD. Støtte for TRILUMINOS Colour gir en imponerende palett med rike, naturlige farger ved visning av filmer og bilder tatt med a7 på en kompatibel BRAVIA TV med TRILUMINOS Display.

Med både trådløs internettilgang og NFC, kan du sømløst koble a7 til din Xperia™ eller NFC-kompatible smarttelefon eller nettbrett. PlayMemories kamera Apper utvider ytterligere din fotoopplevelse med økende utvalg av gratis og betalte apper, som strekker seg fra spennende kreative effekter og filter, til verktøy og mer.

Spesifikasjoner:
• 35mm fullformats Exmor™ CMOS sensor med 24.3 effektive megapiksler
• Ny BIONZ X™ prosessor med omkring 3 ganger raskere behandlingshastighetii og områdespesifikk støyreduksjon for bedre bildekvalitet
• Forbedret Fast Hybrid auto fokus kombinerer rask fasedeteksjon med presis kontrastdeteksjon i AFiii
• Forbedret XGA OLED Tru-Finder™ med bredt synsfelt
• Praktisk, pålitelig og intuitiv med støv/fukt-bestandig magnesium kamerahusiv og mange muligheter for egendefinerte betjeningsmuligheter
• AVCHD progressiv Full HD (1920×1080 – 60p/25pv) filmopptak med kontroll for lydnivå og ren HDMI-utgang
• 4K fotoutgang og støtte for TRILUMINOS Display
• NFC og trådløs internettilkobling til smarttelefoner & nettbrett

Nye utskiftbare E-Mount linser
Et utvalg av fem nye fullformat E-Mount objektiver realiserer fotomulighetene med a7. E-Mount familien inkluderer to zoom fra Sony og Carl Zeiss, to Sonnar T* og et Sony G telezoom objektiv i høy kvalitet. Det er også en ny generasjon Mount adaptere som gir fotografen ekstra frihet til å bruke sine fullformat A-Mount objektiver til begge kameraene, inkludert det nylig lanserte SAL70200G2 70-200mm F2.8 G SSM II telezoom.
 
Tilgjengelighet og pris
Sonys nye kompakte fullformat digitalkamera, a7, med utskiftbar optikk, er tilgjengelig fra midten av november og får følgende veiledende priser:
• a7 kamerahus: 13 200 kroner
• a7 kamerahus inkludert FE 28-70 mm objektiv: 15 700 kroner

Tags from the story
Written By
More from Redaksjonen
Send inn ditt prosjekt til Fotografis Portfoliopris 2021
Bli sett av de beste folkene i bransjen! Fotografis Portfoliopris 2021 har...
Read More
0 replies on “Sony med ny fullformat og Zeiss-optikk”