Norske fotografer nominert i Sony World Photography Awards 2017

Skjalg Bøhmer Vold, nominert i kategorien Open Culture 2017

Med  227,596 innsendte bidrag er det en bragd å bli nominert i den årlige Sony World Photography Awards. I år er fire norske fotografer med i siste runde.

I år var det de norske fotografene Skjalg Bøhmer Vold (culture), Øyvind Pedersen (Wildlife), Alok Saraf (Travel) og Bernt Østhus (Wildlife) som ble valgt ut av juryen til å være med i siste runde. De ble nominert i sine respektive kategorier og dette betyr at de norske bidragene regnes blandt de 50 beste bildene sine respektive kategori kategorier.

Skjalg Bøhmer Vold er nominert for et bilde som han tok under norgesmesterskapet i bikinifitness. I den åpne konkurransen har dommerne i Sony World Photography Awards sett etter enkeltbilder som best representerer samtidsfotografi i dag, på tvers av ti ulike kategorier.

Bernt Østhus, nominert i kategorien Open Wildlife 2017

Vold er utdannet ved fotojournalistutdanningen på Høgskolen i Oslo, og jobber i dag som frilanser. Han jobber hovedsakelig redaksjonelt, men tar også på seg enkelte kommersielle oppdrag.

– Bildet ble tatt backstage under NM i bikinifitness. Sammen med konkurrentene ventet fjorårets junior-verdensmester på å gå på scenen. Jeg jobbet med en bildehistorie for nettavisen Khrono da jeg tok dette bildet, forteller Vold i en pressemeling i dag. 

Alok Saraf, nominert i kategorien Open Travel 2017

De endelige kategorivinnerne i den åpne konkurransen blir annonsert 28. mars, og hovedvinneren av Open Photographer of the Year annonseres 20. april under en prisutdeling i London. Premiene inkluderer blant annet fotoutstyr fra Sony og en pengepremie på 5000 dollar.

Som nominerte fotografer i konkurransen vil bildene til Vold, Pedersen, Saraf og Østhus bli vist frem sammen med øvrige nominerte bilder og vinnerbilder på Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition i London fa 21. april i år.

www.worldphoto.org

Øyvind Pedersen, nominert i kategorien Open Wildlife 2017
Written By
More from Pål Otnes
Andrea Gjestvang-workshop for ungdom
Er du mellom 15 og 19 år? Da har du mulighet til...
Read More
0 replies on “Norske fotografer nominert i Sony World Photography Awards 2017”