Speilløst og kompakt fra Canon

Canon lanserer i dag både kompakte og speilløse kameraer. EOS M10 og PowerShot G9 X er oppgraderinger av eksisterende konsepter fra produsenten, mens PowerShot G5 X bringer nytt blod inn i familien.

Først ut er Canon EOS M10, et nytt kompakt systemkamera bygget over samme lest som Canons EOS M3. Den nye modellen er utstyrt med Canons DIGIC 6, en bildesensor på 18 megapiksler, Hybrid CMOS AF II og muligheter for videoer i full HD med kontinuerlig fokus. Huset kommer med en LCD-berøringsskjerm på 7,5 cm (3,0”) som kan vippes opptil 180 grader.

Canon-EOS-M10

Med innebygget Wi-Fi-tilkobling kan man overføre og lagre bilder og filmer direkte fra kameraet til en nettskytjeneste. Dynamisk NFC (nærfeltskommunikasjon) gir muligheter for tilkobling til smarttelefonen slik at man kan overføre og dele bilder til telefonen. Videre gir Canon Camera Connect-appen deg tilgang til trådløst opptak med full manuell kontroll.

Canon utvider også PowerShot G-serien med to nye modeller: PowerShot G5 X og PowerShot G9 X. Begge modellene har kompakte kamerahus og leveres med 1.0-type bakbelyst CMOS-sensor på 20,2 megapiksler og DIGIC 6-prosessor.

Canon-PowerShot-G9-X

PowerShot G9 X er 25 prosent slankere enn forgjengeren PowerShot G7 X og kommer med en berøringsskjerm på 3,0 tommer. Objektivringen kan tilordnes ulike fotofunksjoner, blant annet blender og lukkertid. Kameraet har et 28 mm vidvinkelobjektiv med 3x optisk zoom og blender f/2–4.9

Nykommeren PowerShot G5 X har et ytre som minner mer om produsentens speilreflekskameraer. Her får man en digital søker på et hus som er hakket større enn på lillebror G9 X. Søkeren har 100 prosent dekning med oppløsning på 2,36 millioner punkter. Informasjon, som opptaksprogram og andre eksponeringsinnstillinger kan vises nederst i søkeren.

Canon-PowerShot-G5-X

Objektivet kan ikke byttes, men G5 X kommer med et 24 mm vidvinkelobjektiv med 4,2x zoom og 9-lamellers lyssterk blender på f/1.8–2.8.

Begge modellene kan ta opp film i full HD-kvalitet med 60p og full kontroll over blender, lukkertid og ISO. Det er også mulighet for manuell fokusering med MF Peaking. Begge hus har også Wi-Fi med full manuell kontroll over sentrale kamerafunksjoner fra en smartenhet. Innebygd Wi-Fi og dynamisk NFC gjør det enkelt å overføre bilder eller dele dem direkte på sosiale medier. Man kan også sikkerhetskopiere bildene til nettskytjenester direkte fra kameraet.

EOS M10 kamerahus har anbefalt utsalgspris inkl mva kr 4.000,-
PowerShot G5 X har anbefalt utsalgspris inkl mva kr 8.000,-
PowerShot G9 har anbefalt utsalgspris inkl mva kr 5.000,-
Salgsstart for produktene er november 2015.

www.canon.no

Written By
More from Pål Otnes
Trym Ivar Bergsmo: Arctic Race 2013
Lokale ildsjeler ønsket å arrangere noe større enn det lokale sykkelrittet. De...
Read More
One reply on “Speilløst og kompakt fra Canon”

Comments are closed.