Spennende foredrag på Fotomessen

Canon-ambassadør Marcel Lelienhöf har nettop foredratt om blant annet hvilke muligheter fotografen i dag har med DSLR video. (Foto: Morten M. Løberg)

Lørdag er det duket for blant andre Jonas Bendiksen, Frans Lanting og Bjørn Opsahl på storscenen på Fotomessen på Lillestrøm.

Canon-ambassadør Marcel Lelienhöf har nettop foredratt om blant annet hvilke muligheter fotografen i dag har med DSLR video. (Foto: Morten M. Løberg)

Arrangørene regner med totalt 30.000 besøkende disse dagene. Fotomessen arrangeres sammen med Reiselivsmessen 2011. Foruten over 40 utstillere er det et omfattende foredragsprogram. En av de mest spennende besøkene – og en sjelden gjest i Norge – er naturfotografen Frans Lanting.

Hollenderen bor i dag i California og har mottatt de fleste utmerkelser det er mulig å få, alt fra World Press Photo til Lennart Nilsson Award. Han er ansatt hos National Geographic, månedsmagasinet som er blitt verdensberømt for sin bildejournalistikk.

På Fotomessen stilles Frans Lantings beste bilder ut, og han vil selv fortelle om hvordan bildene ble til og om hvorfor det farligste under hans reiser ikke er å vade i samme vannhull som krokodiller og flodhester.

– Det verste under mine oppdrag er å måtte stole på små propellfly og gale drosjesjåfører. Dyrene kommer jeg ganske godt overens med, sier han.

På Fotomessen viser han blant annet det unike bildet av tre ville sjimpanser i et skogsområde på savannen i sydøstre Senegal. De tre hannsjimpansene, vanligvis rivaler, tar et avkjølende bad sammen. En adferd som aldri er festet til lerretet tidligere. Forskere har lenge trodd at sjimpanser ikke liker vann. Bildet er så intimt at det kjennes som at betrakteren deler opplevelsen.

– Jeg arbeidet hver dag i to måneder for å komme nær sjimpansene, men de var fortsatt redde for meg. Til slutt kamuflerte jeg kameraet og satte meg et stykke bort og radiostyrte utløseren, forteller Frans Lanting.

Her er programmet for lørdagen:

Store scenen:

11.00: DSLR video for fotografer

12.00: Jonathan og Angela Scott/Canon

13.00: Bjørn Opsahl

14.00: Nikon School intro

15.00: Jonas Bendiksen

16.00: Frans Lanting

17.00: Roy Mangersnes og Ole Jørgen Liodden/Nikon

Lille scenen:

11.30: Hvordan ser bildet ut? Profildata AS

12.30: Torkil Færø/Canon

13.30: Få orden i Photoshop Elements

14.30: Nye Photoshop Elements

15.30 Postscript printing uten postscript RIP/Profildata

16.30: Lightroom 3

17.30: Fredrik Ödman

Nikon-ambassadør Ole Jørgen Liodden kan du også høre i morgen, lørdag – sammen med Roy Mangersnes. (Foto: Morten M. Løberg)
More from Morten M. Løberg
Venner minnes Carsten Arnholm
– Vi er mange som sørger og vil savne Carsten. Venner som...
Read More
0 replies on “Spennende foredrag på Fotomessen”