Spennende, lite systemkamera fra Panasonic

Panasonic DMC-GF3 er verdens minste og letteste digitale systemkamera med utskiftbar optikk.

Panasonic presentere et nytt digitalt systemkamera med utskiftbar optikk, DMC-GF3 i Lumix G Micro System, som baserer seg på Micro Four Thirds-standarden. DMC-GF3 veier bare 222 gram og slår dermed rekorden som verdens minste og letteste digitale systemkamera med utbyttbart objektiv – og det har til og med innebygd blits.

Panasonic DMC-GF3 er utstyrt med en  12,1 megapiksel Live MOS-sensor. Ytelsen er god også i svakt lys og med høy ISO-verdi ifølge Panasonic.

Contrast AF-systemet til Lumix G Micro System gir hurtig fokusering på ca. 0,18 sekunder. I kombinasjon med berøringskontrollert bildetaking er fokus nå enda raskere og mer nøyaktig, takket være den nye Pinpoint AF. Videre er det nå mulig å ta bilder i rask rekkefølge: 3,8 bilder i sekundet med full oppløsning takket være en nyutviklet lukker.

DMC-GF3 filmer 1920 x 1080 full HD-video i AVCHD-format, som er overlegent bedre både når det gjelder komprimering og brukervennlighet, med AV-utstyr for avspilling. Avansert AF-system inkluderer praktisk fulltids AF og AF-sporing er tilgjengelig i videoopptak.

IA-modusen (Intelligent Auto), er videreutviklet til et IA Plus-modus, og begge inngår i DMC-GF3. I tilegg til de standardiserte bildetakingsfunksjonene kan bl.a. eksponeringskompensasjon og hvitbalanse justeres i den nye IA Plus-modusen. IA Plus-modus fungerer også ved videoopptak.

Kamerahuset er av aluminium, som er meget lett og sterkt. Den nye designen kommer med ergonomisk gripetak som gir komfortabelt grep til tross for at kameraet er veldig kompakt. DMC-GF3 kommer i en rekke farger – svart, rød og brun.

Panasonic lanserte i dag også en ny utskiftbart objektiv, Leica DG Summilux 25mm/F1.4 ASPH. (tilsvarende 35 mm kamera: 50 mm) for Lumix G Micro System

Kameraet leveres i tre kit-varianter.

DMC-GF3CEC – 14 mm Pancake, F2,5

DMC-GF3KEC – 14-42 mm zoom, F3.5-5.6 Asph.

DMC-GF3W – 14-42 mm zoom, F3.5-5.6 Asph. & 14 mm Pancake, F2,5

Pris er ikke fastsatt.

Tilgjengelig i butikkene i slutten av juli.

(Fotografi.no har ikke sett eller prøvd produktet vi her omtaler. Artikkelen er basert på produsentens pressemelding).

 

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
NFF inviterer til Landskonkurransen 2012
Norges Fotografforbund inviterer alle yrkesutøvende fotografer til Landskonkurransen 2012.
Read More
0 replies on “Spennende, lite systemkamera fra Panasonic”