Spennende navn til Dok15

Foto: Mads Nissen

Denne uken braker det løs med dokumentarfestivalen Dok15 på Litteraturhuset i Fredrikstad. Dette er tredje gang Sveinung Uddu Ystad og Pressefotografenes klubb bringer store fotografer til den lille byen.

Det er i år tiende gang festivalen arrangeres, som startet sitt liv i hovedstaden. For tre år siden flyttet DOK15 til intime Litteraturhuset i Fredrikstad, noe som gir en hyggelig ramme for å se både nye og etablerte stemmer innenfor dagens dokumentarfoto. Startskuddet går allerede førstkommende torsdag hvor det blant annet blir åpning av avgangsutstillingen til avgangskullet ved Fotojournalistutdanninga i Oslo. Senere på kvelden kan man blant andre høre Mads Nissen, som vant årets World Press Photo.

Foto: Taslima Akther
Foto: Taslima Akther

Fredagen styres av Høgskolen i Oslo og Akershus med et program der de blant annet stiller spørsmål ved fotojournalistenes beredskap under 22. juli-dekningen. Fotograf Niclas Hammarström forteller hvordan han og reporter Mattis Carlsson jobbet under Utøya-tragedien, et oppdrag fotografen har fått mye oppmerksomhet for. Hele dagen er viet en god blanding av tunge debatter og spennende fortellinger.

Foto: Sarker Protick. Lumiere
Foto: Sarker Protick. Lumiere

I fjor utvidet festivalen med utstillinger rundt om i byen og i år fortsatter denne delen av programmet. Festivalen er også en spennende mulighet til å lære mer om et stadig mer krevende medielandskap, og hvordan journalistene i dag navigerer gjennom de etiske retningslinje i det nye landskapet.

Blandt foredragsholderne forøvrig finner du Magnumfotografen Moises Saman og den annerkjente portrettfotografen Michal Chelbin. Dok15 varer fra torsdag 4. juni til lørdag 6. juni. Hele programmet kan du se på festivalens hjemmeside.

(Featured-foto © Mads Nissen)

www.dokfestivalen.no

Written By
More from Elli Trier
Portfolio: Saga Sig
For Saga Sig startet reisen fra Islands isolerte natur til den internasjonale...
Read More
0 replies on “Spennende navn til Dok15”