Spennende navn til Nordic Light

© Julia Fullerton-Batten

Gjengen i Kristiansund slapp i dag de første navnene til vårens festival, og her er det både norske og internasjonale godbiter. Startskuddet går tirsdag 6. mai.

© Julia Fullerton-Batten
© Julia Fullerton-Batten

Flere navn vil offentliggjøres fortløpende, men følgende fotografer ble presentert i en pressemelding i dag:

Cooper & Gorfer
Sarah Cooper (1974, USA) og Nina Gorfer ( 1979, Østerrike) har sin base i Gøteborg. Sarah har bakgrunn som musikkprodusent og er utdannet kunstfotograf i USA. Nina er utdannet arkitekt fra Wien. De møttes på designhøyskolen HDK i Gøteborg og har siden arbeidet i tospann. De skaper blendende vakre fotografier og kommer til Kristiansund med en utstilling som kommer til å ta pusten fra de fleste. Det kunstneriske uttrykket er i grenselandet mellom fotografi og maleri. De bearbeider bildene digitalt og resultatet blir magisk og eventyraktig. Kunstnerduoen har hatt en rekke utstillinger i inn og utland og har også utgitt prisbelønte bøker.
Hjemmeside: www.coopergorfer.com

Julia Fullerton-Batten
Julia Fullerton-Batten (1970, Tyskland) er reklame- og kunstfotograf med base i London. Hun vokste opp i Tyskland og i USA, og flyttet senere til England hvor hun utdannet seg til fotograf ved Royal Berkshire College of Art and Design. Julia komponerer iscenesatte bilder der man kan oppleve hele følelsesregisteret fra kjærlighet, irritasjon, kameratskap og stolthet, til forventinger, angst og sjalusi. Her er det komplekse forhold og mellommenneskelige relasjoner der bildene tar over når ordene ikke lenger strekker til. Omtalte serier er blant andre «Teenage Stories», «Mothers and Daugthers» og «Blind».
Hjemmeside: www.juliafullerton-batten.com

Sanna Kannisto
Sanna Kannisto (1974, Finland) har levd nær naturen hele livet. Hun er fascinert av tropisk regnskog og det rike artsmangfoldet som finnes. Hun arbeider både med fotografi og video med utgangspunkt i forskningsturer hun har gjort til biologiske feltstasjoner i Brasil, Peru, Fransk Guyana og Costa Rica.
Hun inspireres blant annet av den biologiske vitenskapen, naturhistorien og stillebensmalerier fra det 16. og 17. århundre.
Hjemmeside: www.sannakannisto.com

Roger Brendhagen
Roger Brendhagen (1968, Norge) er en fremragende naturfotograf. Han holder en rekke kurs, foredrag og workshop, reiser rundt på fotoekspedisjoner over det ganske land, og han er med sine 300 reisedøgn i året helt ustoppelig i sin jakt på moskus, rev og de gode blinkskuddene.
Roger Brendhagen er født i Oslo, men oppvokst i landlige omgivelser på Hedemarken. Han er daglig leder av Norsk Naturfotosenter på Danebu i Valdres. Når han ikke er ute å reiser er han ofte å finne på Dovrefjell som er hans andre hjem. Her holder han på med et bokprosjekt om moskusfe og fjellrev. Der det fleste rygger unna går han tett på og tar makrobilder av så vel giftslanger som kvelerslanger. Selv sier han at han får den samme gleden av å fotografere en Dompap på Snåsa som det å møte en Emu i Australia.
Hjemmeside: www.brendhagen.no

Ragnar Axelsson
Ragnar Axelsson (1958, Island), også kalt RAX, jakter på motiver i ekstreme landskap. Han fascineres av mennesker som lever og jakter på gammeldags vis i nordområdene Island og Grønland. I tenårsalderen begynte Ragnar Axelsson som fotojournalist hos Islands største avis, Morgunbladid. Siden den gang har Axelssons lidenskap for foto økt i takt med hans anerkjennelse, og da særlig interessen for å dokumentere folk og natur i Arktis. Ambisjonen med fotoprosjektet i Arktis er å dokumentere samfunn i en del av verden som kommer til å se betraktelig annerledes ut om et par tiår grunnet den globale oppvarmingen.
Hjemmeside: www.rax.is

Nordic Light International Festival of Photography, 6. – 10. mai.

www.nle.no

Written By
More from Redaksjonen
Informasjonsmøte om fotoutdanning
Torsdag 13.januar inviterer Bilder Nordic School of Photography nye studenter og andre...
Read More
0 replies on “Spennende navn til Nordic Light”