Oppdatert papirtest: Spesialpapirer

Papirtest spesialpapir © Morten M. Løberg

Fotografis store papirtest er markedets mest omfattende test av printerpapir. Nå har vi oppdatert basen med effekt- og spesialpapirer.

Fotografi har gjennom mange år testet nær sagt alt som kan krype og gå av fotopapir for blekkskrivere. Vi begynte med disse testene for ti år siden, og kan nå presentere en samlet testbase på fotografi.no – med støtte fra Norske fagfotografers fond.

Nå har vi også lagt til testene av såkalte effekt- og spesialpapirer. Her har vi samlet spesialpapirer og medier med metallglans, papirer med spesiell overflatestruktur og washi-papir. “Washi” betyr egentlig “japansk papir”, og det er gjerne håndlaget, av bark eller fibre fra spesielle trær (blant annet morbærtrær). Washi-papir er både slitesterkt og holdbart, og washi-papir til printing er gjerne av eksklusiv kvalitet.

Utskriftsmediene i gruppen spesialpapir egner seg ikke for tradisjonell testing. Det har for eksempel lite for seg å vurdere hvitheten i en base som skal være metallisk sølvgrå. Det gir liten mening å måle maksimal svertning (hvis det i det hele tatt lar seg gjøre å oppnå pålitelig måling på grunn av overflatestrukturen). Vi har derfor nøyd oss med å liste opp produktene i denne gruppen, med en beskrivelse av deres utseende og egenskaper.

Den oppdaterte testbasen er gratis tilgjengelig for alle abonnenter, og omfatter per i dag nesten 400 papirprodukter, lerretsmedier og spesialmedier. Testene kan også kjøpes samlet via nettbrett.

Les her hvordan du får tilgang.

Written By
More from Pål Otnes
PUG presenterer Roger Ballen på Fotografiska
Den 14. mars åpnet Roger Ballens utstilling «Theater of the Absurd» på...
Read More
0 replies on “Oppdatert papirtest: Spesialpapirer”