Stephen Gill i Shoot Gallery

Outside in 2010 © Stephen Gill / Shoot Gallery

Det nye Oslogalleriet Shoot Gallery åpner sin tredje utstilling i dag, torsdag 20. februar. Fotografen som følger Gunnar Smoliansky og Sølve Sundsbø er den engelske fotografen Stephen Gill, kjent for sine ekspeimentelle bilder i grenselandet mellom fotografi og fotogram.

Outside in 2010 © Stephen Gill / Shoot Gallery
Outside in 2010 © Stephen Gill / Shoot Gallery

Det er for første gang Gill stiller ut i Norge, og utstillingen  Talking to Ants viser bilder fra tre forskjellige serier, A series of Disappointments (2008), Outside-In (2010) og Talking to Ants (2009-13).

I stedet for å bruke kameraet kun som et beskrivende opptaksinstrument har Gill utviklet en teknikk hvor han putter avfall fra stedet han fotograferer inn i kameraet. Resultatet er en hybrid mellom et fotogram og et fotografi. Gill har puttet alt fra levende maur, plastkorker, blomster, øredobber, falske øyevipper, glasskår og til og med en liten fisk inn i sitt spesialbygde kamera.

Serien Talking to Ants ble tatt i Øst-London, og Outside-In ble tatt på oppdrag fra Martin Parr i Brighton. I begge seriene håper Gill at han ”gjennom denne tilnærmingen kan oppmuntre stedets ånd til å komme inn og bli innkapslet i filmens emulsjon, som gjenstander krystallisert i rav”. På denne måten skildrer han følelsen av stedet samtidig som han beskriver det visuelle inntrykket. Bildene er tatt med et low-fi kamera, og ingen av bildene er manipulert i ettertid.

Stephen Gill ble født i 1971 i Brighton og bor og jobber nå i London. Gill er innkjøpt av en rekke private og offentlige samlinger, og blitt vist i gallerier og museer over hele verden, blant annet ved Tate, London’s National Portrait Gallery og Victoria & Albert Museum.

www.shootgallery.no

Written By
More from Pål Otnes
Fotobok: Jimmy Nelson – Before they pass away
Verden forandrer seg – fort. Fra å leve i pakt med naturen...
Read More
0 replies on “Stephen Gill i Shoot Gallery”