Steve McCurry til Nordic Light?

Sharbat Gula, Afghan Girl, at Nasir Bagh refugee camp near Peshawar, Pakistan, 1984. National Geographic. Foto: Steve McCurry

Avtalen er ikke signert ennå og administrasjonen i Nordic Light vil ikke si noe, men alt tyder på at Steve McCurry blir det andre store trekkplasteret på Nordic Light i år.

Fotografi.no er kjent med at administrasjonen har vært i langvarig dialog med McCurrys studio i New York, men at det drøyer med å få de siste formalitetene på plass. Kommer McCurry vil han og Bruce Davidson bli de to fremste trekkplastrene i år – med mindre festivalsjef Anne Lise Flavik har noen andre kanoner i ermet.

Steve McCurry er nok best kjent for de fleste med sitt portrett av den afganske flyktningjenta. McCurry fokuserer på de menneskelige konsekvensene av krig, ikke bare viser hva krig gjør med et landskap, men snarere på det menneskelige ansikt. Han er drevet av en medfødt nysgjerrighet og undring om verden og har en forbløffende evne til å krysse språklige og kulturelle grenser for å fange historier om menneskelig erfaring. “De fleste av mine bilder er forankret i folket. Jeg ser etter et ubevoktet øyeblikk, da det essensielle i sjelen er synlig, erfaring etset i en persons ansikt. Jeg prøver å formidle hvordan det er å være en person fanget i en større landskap, som du kan kalle den menneskelige tilstand”, sier han.

Steve McCurry har vært medlem av bildebyrået Magnum siden 1986. McCurry mest berømte bilde, av den afganske jenta, ble fotografert i en flytningleir nær Peshawar i Pakistan for snart 20 år siden. For noen år siden ble hun identifisert som Sharbat Gula. Portrettet har blitt beskrevet som ett av de mest gjenkjennelige fotografier i verden i dag.

Sharbat Gula, Afghan Girl, at Nasir Bagh refugee camp near Peshawar, Pakistan, 1984. National Geographic. Foto: Steve McCurry
More from Morten M. Løberg
Lowepro til Focus Nordic
Lowepro, en av verdens ledende produsent av fotovesker, velger Focus Nordic som...
Read More
0 replies on “Steve McCurry til Nordic Light?”