Stian Andersen på Popsenteret

The Knife © Stian Andersen

Utstillingen «Backstage Sessions» viser bilder Stian Andersen har tatt av artister backstage under Øyafestivalen. Utstillingen ble også vist utendørs under sommerens Øya-festival, men presenteres nå med nytt materiale i Popsenterets lokaler.

Popsenteret er ikke et konvensjonelt galleri men søker å fortelle historier rundt norsk pop- og rockhistorie. Senteret har derfor også produsert en bokom-film hvor publikum får høre Stian fortelle om sin vei inn i musikkfotoets verden og hvordan dette prosjektet har utartet seg gjennom ti år. Vi kommer tett på artistene og de mange episodene fra arbeidet bak scenen.

The Cramps © Stian Andersen

Kurator Paal Ritter Schjerven forteller til Fotografi.no at utstillingen er en del at et større fokus på fotografi denne våren:

– I disse dager hvor alle tar bilder ønsker vi å peke på verdien av fagfeltet fotografi. Særlig har fotografiet hatt en sterk posisjon i populærkulturen hvor mediet har vært like viktig som film og musikk. Vi har planlagt flere fotorelaterte aktiviteter denne våren med musikkfotokurs og en utstilling til, med Bjørn Opsahl. Vi kommer da til å vise hans prosjekt med bilder av Seigmenn, et sam(m)arbeid som går helt tilbake fra 1992. Samarbeidet har også resultert i en bok som lanseres under utstillingsåpningen 26. mars.

Robyn Foto: Stian Andersen
Robyn © Stian Andersen

Men først ut er altså Stian Andersen med åpning førstkommende torsdag. Om du så utstillingen på Øya er det fortsatt verd å ta turen, med nye bilder, bakomfilm og annet nytt å titte på.

”Stian Andersen er nok den siste av sitt slag. Vi skal ikke langt tilbake i tid før et fotografi hadde en helt annen verdi enn det har i dag. Ikke minst bilder av artister, før digitalkamera, smarttelefoner og Instagram. Stian Andersen utviklet seg i en tid da konserter, artister og gode, tekniske bilder hadde en aura av eksklusivitet. Denne eksklusiviteten har han bevart: han tar deg med backstage, inn i turnebusser og opp på scenen (…) Og det er det som er Stian Andersens kunst: å balansere det poserende og ”det ekte”. Resultatet er noe man kan blåse opp i stort format og beundre. ”

– Knut Schreiner, Turboneger/ Kåre and The Cavemen

Utstillingsåpning er torsdag22. januar kl. 19.00 og den står til 15. mars. Fotograf Stian Andersen er tilstede og forteller historiene rundt hvert bilde.

Her kan du lese intervjuet med Stian Andersen i forbindelse med utstillingen på Øyafestivalen 2014.

www.popsenteret.no

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Rent bord for Espen Rasmussen
i Årets Bilde
Årets Bilde-konkurransen ble i år dominert av Espen Rasmussen som vant både Årets...
Read More
0 replies on “Stian Andersen på Popsenteret”