Stipendutstilling i Cyan galleri

Cyan galleri arrangerer stipendutstilling for fotografer for tredje gang (faksimile fra Cyan studios hjemmeside).

Cyan galleri arrangerer for tredje gang stipendutstilling for fotografer, og sørger for et arrangement som er like spennende for søkerne som publikum. Galleriet fylles med et variert utvalg bilder og søknadstekster fra mange ulike fotografer. Fotografene kjemper om publikums gunst og håper på å vinne et stipend i bytte mot sitt verk.

Cyan galleri arrangerer stipendutstilling for fotografer for tredje gang (faksimile fra Cyan studios hjemmeside).

Det skal deles ut hele syv forskjellige stipend, bestående av alt fra gratis kurs, inspirasjonsstipend, materialer og utlån av leieutstyr med mer, og det er publikum som bestemmer hvem som skal tildeles de ulike stipendene. Publikum får en stemmeseddel hver gratis og kan kjøpe flere for en billig penge. Men for å simulere den hemmelige juryeringsprossesen vil vinnerne av hvert stipend bli trukket tilfeldig ut av stemmebunken. Slik unngår man at noen blir overkjørt av den demokratisk gode smak og sikrer at ingen kan korrumpere systemet ved å kjøpe seg til en stipendtildeling. I tillegg til de sponsorstøttede stipendene deles Publikumsprisen ut; et stipend bestående av inntektene fra salg av stemmesedler. Juryen velger dessuten ut en heldig fotograf som vinner en separatutstilling i Cyan galleri i løpet av aåret.

Under stipendutdelingen vil stemmesedlene også fungerer som lodd for publikum som har avgitt stemmene. Stemmesedlene merkes med nummer og navn til den som avgir stemmen. Den som dermed «eier» den aktuelle stemmeseddelen som bestemmer vinneren av stipendet, mottar vinnerverket som den har stemt på.

Avstemmingen vil avsluttes fredag 27/1 kl. 21, og stipendene trekkes og deles ut like etterpå.

Fredag 28. januar kl. 18.00 er det fest og stipendutdeling. Cyan galleri ligger i Jens Bjelkes gate 13 i Oslo.

Cyan studio er et kombinert arbeids- og utstilling lokale for fotografer. Cyan studio er organisert som et samvirkelag og driver utleievirksomhet av studio, mørkerom og gratis utstillingslokale, på et «nonprofit»-grunnlag.

More from Morten M. Løberg
Debatt også om vinnerbildene i World Press Photo
Det er ikke bare vinneren av Årets bilde i Norge som vekker...
Read More
0 replies on “Stipendutstilling i Cyan galleri”