Stor fotoboktest

Fotoboka erstatter mer og mer det gammeldagse albumet. Fotografi og Toralf Sandåker har testet fotobøker på det norske markedet. Syv leverandører av fotobøker er testet og vi skal i tur og orden se nærmere på hver enkelt i tiden som kommer.

De syv fotobokprodusentene som er testet er Elite Foto, Eurofoto, FotoKnudsen, Fotovideo Laboratoriet, Japan Photo/Cewe, Nfoto og Blurb.

Fotografi testet fotobøker også for to år siden. Den gang var Eurofoto «best i test», med Elite Foto hakk i hæl. I årets test, som du finner i sin helhet i siste utgave av Fotografi, er både Eurofoto og Elite Fotos fotobøker passert av de fleste andre tilbyderne. Ikke fordi Eurofoto og Elite Foto har blitt dårligere, men fordi de andre har blitt bedre – pluss at nye produkter er testet. Blurb var dessuten ikke med i den forrige testen.

Vi har lagt ut både bildene vi har brukt til testen og hele fotobokorginalen vi laget her på Fotografi.no. Du finner materialet her. Hvis du vil, kan du laste ned bildene i full oppløsning og skrive dem ut til eget bruk som referanse (OBS! bildene har et lett vannmerke og er ganske store, fra ca. 2 til 12 MB).

Du kan også laste ned en komprimert utgave av hele fotobokoriginalen som PDF for å se hvordan vi har laget fotoboken. Denne PDF-filen kan du også skrive ut til eget bruk.

Vi skal i tiden som kommer gå gjennom hvert enkelt produkt her på Fotografi.no. Hvis du vil, kan du bruke bildematerialet vi har lagt ut til å lage og bestille dine egne fotobøker for å se hvilket produkt du synes er best med originalbildene fra testen som referanse. Eller du kan lage din egen fotobok hos de tilbyderne du ønsker å sammenlige.

More from Morten M. Løberg
Leliënhof fornyer avtale med Canon
Fotograf Marcel Leliënhof har fornyet sin avtale som Canon Master fotograf. En...
Read More
One reply on “Stor fotoboktest”

Comments are closed.