Stor nyhet fra The Impossible Project

Til venstre: Fotografert av Bas de Meijer på PQ 8x10 Color Shade. Til høyre: Fotografert av Justin Goode på PQ 8x10 Color Shade.
Til venstre: Fotografert av Bas de Meijer. Til høyre: Fotografert av Justin Goode. Begge er fotografert på PQ 8×10 Color Shade.

 

For et snaut år siden lanserte The Impossible Project en ny 8×10″ polaroidfilm. I første omgang kom filmen i sort-hvitt, men nå løfter entusiastene i Nederland på sløret og viser de første bildene som er tatt med en ny fargevariant av storformatsfilmen.

Det er ingen hemmelighet at vi i redaksjonen er begeistret for The Impossible Project og deres utrettelige innsats for å gjennopplive Polaroid som medium. Det er heller ingen hemmelighet at filmene deres ikke akkurat er av det mest stabile slaget. Men det er nettopp dette som er filmenes sjarm; å bringe litt uforutsigbarhet tilbake i vår digitale foto-hverdag.

Det er mange kunstnere som har trykket denne filmen til sitt hjerte, og det er kanskje derfor The Impossible Project for et snaut år siden lanserte en storformats-versjon av sin sorthvitt-film. Nå har altså firmaet utviklet en fargevariant, og noen utvalgte fotografer har fått testet filmen. Og resultatene ser lovende ut.

Å fotografere med deres 8×10″ film er ikke for alle. Ikke bare trenger du et storformatskamera, for å fremkalle filmene må man også ha en Polaroid filmfremkaller. Disse kan ikke kjøpes nye, men er man heldig kan man finne en brukt på nettet.

Den nye fargevarianten ventes å bli tilgjengelig i sommer, og inntil fargevarianten dukker opp er det mulig å bestille sorthvitt-filmen via The Impossible Projects hjemmeside. Deres 8×10″ film produseres bare av og til, så tilgjengeligheten varierer. Men nå er den altså å finne på www.the-impossible-project.com.

Se også bilder tatt med den nye fargefilmen her.

 

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Arnfinn Johnsen: Gull
– Det gikk opp for meg at jeg hadde jobbet med våre...
Read More
0 replies on “Stor nyhet fra The Impossible Project”