Storformat-workshop med Damian Heinisch

 29. nov – 1. des. arrangeres storformat-workshop med Damian Heinisch. Dette er en unik mulighet til å bli godt kjent med en fotograferingsform som kan åpne for nye muligheter i ditt fotografi, gjennom teori, teknikk og praksis.

© Damian Heinisch, fra serien ”Fotoremix”.
© Damian Heinisch, fra serien ”Fotoremix”.

Storformat er en fotograferingsform som i dag er mindre kjent enn den fortjener. Denne analoge uttrykksformen er lovpriset av mange kjente fotografer som blant andre Ansel Adams, Sally Mann og Stephen Shore. Du har kanskje også sett Richard Avedons unike portrettserie The American West? Der
har fotografen i seks år reist med storformatkamera og portrettert ukjente mennesker.

I dag er storformat kanskje mest populært blant fine-art fotografer, men har også store muligheter innen andre bruksområder, noe en kan se eksempler på i storformatkameraets historiske betydning. Et storformatkamera, eller teknisk kamera, gir unike muligheter du ikke kan oppnå med ”vanlige”
kameraer eller skape i Photoshop. Storformat er derfor det foretrukne arbeidsverktøy for blant annet
arkitekturfotografer.

Denne workshopen holdes av Damian Heinisch, som er en av Norges fremste fotografer, utdannet innen kommunikasjon, med en mastergrad i fotografi fra Folkwangskolen i Essen. Han har et imponerende antall utstillinger og priser å vise til i både inn- og utland, blant annet PDNs Photo
Annual med prisen Breakthrough Photography Award, og er dessuten Leica-ambassadør i Norge. Du kan se mer av Damians arbeid på hans nettside.

Workshopen er både for deg som har erfaring med storformat, for deg som er nysgjerrig på dette og ønsker å ta det i bruk, og for deg som er mer interessert i å lære om fotografi i seg selv. Workshopen handler ikke kun om de unike tekniske muligheter storformatet byr på. Vel så viktig er læren om
psykologien bak det å bruke et slikt verktøy, om det å planlegge og forberede bruk av et stort kamera som ikke kan brukes håndholdt. Kombinasjonen av prosessen og det tekniske er det som gjør denne workshopen unik. Heinisch vil avmystifisere storformatskameraet, gjøre deg kjent med funksjoner og
tekniske muligheter, og vise bruksområder.

For å gi en forståelse av hvordan storformatskameraer fungerer i praksis, vil Heinisch dra paralleller mellom kamerasystemer.
«Jeg tror det viktigste med storformat, er at man lærer seg å virkelig bruke øynene før man tar bildet. Noe jeg vil påstå veldig mange glemmer i dag med de gode digitale kameraene som finnes. Se først, så ta bildet. Ikke ta bildet, og så se.

Damian er nok uten tvil en av de fotografene som har hatt sterkest innflytelse på den innholdsmessige siden i bildene mine, og hvordan jeg tar for meg nye temaer. Ikke bare er Damian vanvittig inspirerende, han utfordrer også tankegangen din.»
– Kristian Solli, gjennomført workshop i storformat med Damian Heinisch 2011.

Sted: NUUK studio, Borggata 1, Grønland, Oslo
Pris: 4250,-
Dato: 29. november – 1. desember 2013
Påmelding: Påmelding gjøres på Bilder Nordics nettsider: www.bildernordic.no/melddegpa.
Maksimalt 15 deltakere, etter «førstemann-til-mølla»-prinsippet.

Tags from the story
,
Written By
More from Redaksjonen
Johan Strindberg mottar Young Nordic Photographer of the Year
I forbindelse med Stockholm Photography Week lanserte Fotografiska og Lumix Young Nordic...
Read More
0 replies on “Storformat-workshop med Damian Heinisch”