Storslått på Qvale Galleri

Forms, Frank Gehry Disney Consert Hall, Los Angeles © Morten Qvale

Qvale Galleri viser nå utstillingen Storslått, en gruppeutstilling med Albert Watson, Håkan Ludwigson, Asle Svarverud og Morten Qvale.

Qvale Galleri er et forholdsvis nytt tilskudd i hovedstaden. Her vises kun fotografi, og galleriet satser på å vise både norske og utenlandske fotografer. I vår viste de en utstilling med unge, norske fotografer og følger nå opp med en ny gruppeutstilling som vil henge sommeren gjennom. Qvale Galleris Marte Grette er fornøyd med responsen galleriet har opplevd:

– Det er helt klart en økende interesse for fotografi i Oslo og Norge, og det får vi også tilbakemelding fra våre besøkende om. Det er veldig morsomt å være en del av denne utviklingen – også å følge med på hva som skjer i andre gallerier. Alle har jo et forhold til fotografi! Vi opplever at folk er nysgjerrige og har lyst til å lære og vite mer. Vi ønsker å formidle gode fotografier, av høy kvalitet, som fremdeles kan pirre tankevirksomheten i årene fremover. Vårt mål er å nå ut til både samlere, fotointeresserte og folk som bare har lyst til å lære mer om fotografi.

Albert Watson © Skye Point
Albert Watson © Skye Point

– Dere viser nå deres andre kollektivutstilling, som også vises gjennom hele sommeren. Hvordan kom den i stand?

– Etter å ha hatt en utstilling med relativt unge fotografer, med mange forskjellige sjangre og uttrykksformer, ville vi gjerne vise en litt annen type fotografi. Vi fikk blant annet mulighet til å vise noen av Albert Watsons bilder fra hans serie på Isle of Skye. Disse bildene har aldri vært stilt ut før, og de lages i et veldig begrenset opplag. Bildene er ganske unike, og vi er veldig heldige som har fått lov til å ha verdenspremieren på disse fotografiene! Vi anbefaler alle å se BBC-dokumentaren som ble laget om arbeidet bak denne serien.

Balls and Balldust © Håkan Ludvigson
Balls and Balldust © Håkan Ludvigson

– Dere viser et bredt knippe fotografer, hvilke tanker ligger bak utvalget av fotografer?

– Vi tok på en måte et utgangspunkt i Watsons bilder fra Skottland. Vi synes det ville være spennende å vise disse bildene sammen med bilder av den norske naturen. Asle Svarverud har lenge jobbet med denne sjangeren og kan den til fingerspissene, og vi mener han er en av Norges dyktigste innen landskapsfotografi. Han jobber kun med storformatkamera og film. Håkan Ludwigson har jobbet lenge med reise- og dokumentarfotografi, og har blant annet vært en del av den eksklusive lille gruppen fotografer hos Condé Nast. Vi synes det kunne bli en spennende kontrast å vise et utvalg av hans bilder, blant annet av arkitektur, sammen med de storslagne naturfotografiene. Vi viser også bilder fra hans serie Balls and Bulldust, som han er i ferd med å gi ut i bokform. Det samme gjelder Morten Qvales bilder. Han har jobbet med to serier kalt Forms og Man-made Landscapes lenge, der former og arkitektur er i fokus. Blant annet vises det et nytt bilde fra Bangkok, som vi synes er ganske spektakulært!

Utstillingen Storslått åpner torsdag 11. juni klokken 18.00.
(Featured-bilde © Morten Qvale)

www.qvalegalleri.no

Du kan se BBCs dokumentar om Albert Watsons prosjekt her:

Written By
More from Pål Otnes
Alec Soth på The Finnish Museum of Photography
Denne uken åpnet en omfattende utstilling med fire av Alec Soths serier...
Read More
0 replies on “Storslått på Qvale Galleri”