Superglugger

Distagon T* 2,8/15

Carl Zeiss lanserer et nytt super vidvinkelobjektiv for Nikon og Canon, mens Samyang er på banen med en fisheye med trinnløs blender.

Distagon T* 2,8/15

Det nye Zeiss-objektivet Distagon T* 2,8/15mm baseres på en nyutviklet optisk konstruksjon. Vidvinkel i kombinasjon med høy lysstyrke er en vanskelig øvelse.

Distagon T* 2,8/15mm er konstruert med to asfæriske linser og spesialglass som gir ekstremt bra korrigering av kromatisk feil. Et design med et flytende element gir høy bildekvalitet fra næropptak til uendelig.

– Dette er sannsynligvis markedets beste 15 mm supervidvinkelobjektiv for SLR-fotografering, sier Bjørn Fritzen hos Focus Nordic, Carl Zeiss nordiske importør. Vel, vi har ikke prøvd gluggen, men Zeiss har fra før ry på seg til å levere svært bra optikk, så det kan godt hende Fritzen har rett.

Lang «fokuserings-vandring» gjør at du får en meget nøyaktig fokusering, perfekt for fotografer som vill ha full kontroll over sine bilder, og ikke minst for filmopptak som krever nøyaktig fokuskontroll. Linsedekselet er integrert i konstruksjonen, noe som beskytter objektivet mot riper og andre skader. Objektivet har 95 mm filterdiameter som passer alle vanlige filtre, inklusive de nylig lanserte Carl Zeiss T * UV og POL.

Tekniske data

Brennvidde: 15 mm
Blenderområde: F/2.8- F/22
Linse konstruksjon: 11 elementer/10 grupper
Fokusområde: 0,25m – uendelig
Synsfelt (diagonalt/horisontalt/vertikalt): 110° / 100° / 76°
Carl Zeiss Distagon T* 2,8/15  kommer på markedet i mai måned. Prisen er ikke satt.

Fisheye fra Samyang

Samyang lanserer et nytt fisheye-objektiv, Samyang 8mm T3.8 Fisheye CS som er spesielt beregnet for filming med følgefokus. Det nye objektivet er tilpasset SLR-kameraer med APS-C bildesensor og leveres i fatninger for Canon og Nikon.

Det nye objektivet er bygget på den tidligere modellen Samyang 8mm 1:3.5 Fisheye CS, men har blitt tilpasset for filming med en lysstyrke tilsvarende F/3,8. For å forenkle avlesing av fokus- og blenderverdiene er skala-stigen plassert parallelt med objektivets lengdeakse.

Samyang 8mm T3.8 Fisheye CS kommer i butikkene i april og vil koste ca. kr 3.000,- inklusive mva.

Tekniske data
Brennvidde: 8 mm
Blenderområde: T3.8 til T22
Sensor størrelse: APS-C
Synsfelt: 180º (APS-C-DX 1,5 x), 167º (APS-C 1,6 x)
Fokusområde: 0,3 m ~ ∞
Optisk konstruksjon: 10 linser (1 asfærisk) i 7 grupper

Samyang 8 mm T3.8 Fisheye CS
Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
Exit Fotomessen?
Besøket under Fotomessen på Lillestrøm tildigere i måneden var dramatisk mye lavere...
Read More
0 replies on “Superglugger”