Supertele med fluorittelementer fra Nikon

AF-S Nikkor 400 mm f/2.8E FL ED VR med fluorittglass.
AF-S Nikkor 400 mm f/2.8E FL ED VR med fluorittglass.

Sports-, nyhets- og naturfotografer går lysere tider i møte. Nikon har lansert en oppgradert 400 mm supertele og ny 1,4x telekonverter.

Nikons nye 400 mm har fått nytt stativfeste med kulelager i ringen.
Nikons nye 400 mm har fått den nye bildestabilisatorfunksjonen for sport.

Det er Nikons 400 mm f/2.8 som fornyes, AF-S Nikkor 400 mm f/2.8E FL ED VR er lettere og har høyere ytelse enn forgjengeren. Den optiske konstruksjonen er helt ny, med to fluorittelementer blant de 16 linseelementene. Fluroittelementene er med på å holde vekten nede samtidig som Nikon hevder at den optiske kvaliteten er forbedret. Ellers har objektivet to ED-glass og to asfæriske linseelementer.

En nyhet er også den forbedrede bildestabilisatoren, som henvender seg spesielt til sportsfotografer. Funksjonen SPORT VR er optimalisert for å motvirke kamerabevegelser når objektivet følger hurtige motiver, mens elektroniske blenderlameller sørger for jevne eksponeringer under hurtige serieopptak. Vekten på det lyssterke teleobjektivet er nå nede i 3800 gram, 50g mindre enn Canons tilsvarende. Tross den lave vekten har objektivet fått et nytt og kraftigere stativfeste der den vridbare ringen har fått kulelager for jevnere skifte mellom vertikal og horisontal fotografering. AF-S Nikkor 400 mm f/2.8E FL ED VR kommer i slutten av august og prisen ventes å ligge på hele ca. 113.000 kroner.

Nikon AF-S Teleconverter TC-14E III
Nikon AF-S Teleconverter TC-14E III

Samtidig lanserer Nikon en ny 1,4x telekonverter, Nikon AF-S Teleconverter TC-14E III. Denne erstatter Nikon AF-S Teleconverter TC-14E II, er mindre og støtter de nye objektiviene med elektromagnetiske blenderlameller. Den opstiske ytelsen skal også være forbedret. Telekonverteren er værbestandig og har front- og bakelement med fluorinbelegg, som den nye 400-millimeteren. Nikon AF-S Teleconverter TC-14E III komme rogså i slutten av august og vil koste ca. 5000 kroner.

Mer informasjon finner du på www.nikon.no.

 

 

Tags from the story
, ,
More from Toralf Sandåker
EISA AMATØR KOMPAKTSYSTEMKAMERA
2017-2018
Fujifilm X-T20 Fujifilm X-T20 er et kompakt, speilløst amatørkamera som leverer skarpe,...
Read More
0 replies on “Supertele med fluorittelementer fra Nikon”