Ta på Munch

Hvordan oppleve billedkunst uten synssansen? I morgen inviterer Norges Blindeforbund, Canon og Munchmuseet til en sanseopplevelse utenom det vanlige.

For de fleste er Munchs bilder kjent materie, men hvordan oppleve hans bilder om man ikke kan se? Gjennom et sammarbeid mellom Norges Blindeforbund, Canon og Munchmuseet har tre av kunstnerens bilder blitt reprodusert i taktil versjon. På Munchmuseet kan man med andre ord kjenne på reproduksjoner av tre av våre nasjonalskatter; Melankoli, Fortvilelse og Løsrivelse.

Det er Canon som står bak produksjonen hvor bildet bygges opp lag for lag til en «tredimensjonal» flate som de besøkende selv kan utforske med andre sanser enn øynene. Samarbeidet gjør det mulig for mennesker med synshemming å kjenne på malerkunsten og få tilgang til en ny opplevelse av vår kulturarv.

Arrangementet er en del av Sanser i sentrum, hvor Blindeforbundet arrangerer utstillinger og arrangementer helt frem til 6. november. Bildene vil kun vises i morgen, så dette er en unik mulighet til å oppleve Munch på en helt ny måte.

Arrangementet krever påmelding.

www.blindeforbundet.no

Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
3 på rad: Helgens utstillinger
Det vises nå mange gode fotoutstillinger i hovedstaden, så det er ingen...
Read More
0 replies on “Ta på Munch”