Terje Lie Olsen ny daglig leder for fagfotografene

Terje Lie Olsen. (Foto: Arne Glomdal)

Terje Lie Olsen er ansatt som ny daglig leder for Norges Fotografforbund og Fotografiens Hus fra 1. januar 2012.

Per Solrud, som har vært i stillingen siden 2004, blir nå pensjonist.

Lie Olsen har vært i fotograffaget siden 1976, da han ble ansatt hos Fotograf Reimers i Bergen. Der tok han sitt svennebrev i 1980. I 1981 flyttet han til Hønefoss og etablerte både familie og portrettstudio. Han har drevet for seg selv i 30 år, men la ned studioet i 2010.

Lie Olsen har vært medlem av NFF hele tiden, først i Bergen Fotograflaug og senere  i Oslo Fotograflaug. I størstedelen av perioden har han hatt ulike verv i laug eller forbundet. Han har sittet i styret i NFF siden 2008 og er med i arrangementskomiteen for NFFs landsmøtener. Han var også en av NFFs forhandlingspartnere i arbeidet for å opprette Foto-Norge. Han er i dag en av NFFs to medlemmer i representantskapet.

I forbindelse med lederskiftet vil ansvaret for nettstedet www.fotografiens-hus.no  og NFFs faste sider i Fotografi bli en del av daglig leders ansvar. Lie Olsen har i en tid allerede hatt som oppgave å legge inn saker på nettstedet. Med denne endringen blir all informasjonsflyt til medlemmene samlet på ett sted.

– Kontakten med NFFs medlemmer blir viktig, for eksempel med faste informasjonsbrev som tar opp små og store hendelser. Jeg ser også at ambisjoner og aktivitetsnivå i laugene er veldig forskjellig. Det er viktig å få synliggjort alt det positive arbeidet som skjer i laugene. Det er der muligheten for nyrekruttering er, og jeg tror det er på høy tid å sette i gang en storstilt vervekampanje som er samkjørt i alle laug, sier Lie Olsen.

More from Morten M. Løberg
Bob Robinson i Bærum kunstforening
Lørdag åpner utstillingen «Captured by the Norwegians» med avdøde Bob Robinsons bilder...
Read More
One reply on “Terje Lie Olsen ny daglig leder for fagfotografene”

Comments are closed.