Terje Lie Olsen ny daglig leder for fagfotografene

Terje Lie Olsen. (Foto: Arne Glomdal)

Terje Lie Olsen er ansatt som ny daglig leder for Norges Fotografforbund og Fotografiens Hus fra 1. januar 2012.

Per Solrud, som har vært i stillingen siden 2004, blir nå pensjonist.

Lie Olsen har vært i fotograffaget siden 1976, da han ble ansatt hos Fotograf Reimers i Bergen. Der tok han sitt svennebrev i 1980. I 1981 flyttet han til Hønefoss og etablerte både familie og portrettstudio. Han har drevet for seg selv i 30 år, men la ned studioet i 2010.

Lie Olsen har vært medlem av NFF hele tiden, først i Bergen Fotograflaug og senere  i Oslo Fotograflaug. I størstedelen av perioden har han hatt ulike verv i laug eller forbundet. Han har sittet i styret i NFF siden 2008 og er med i arrangementskomiteen for NFFs landsmøtener. Han var også en av NFFs forhandlingspartnere i arbeidet for å opprette Foto-Norge. Han er i dag en av NFFs to medlemmer i representantskapet.

I forbindelse med lederskiftet vil ansvaret for nettstedet www.fotografiens-hus.no  og NFFs faste sider i Fotografi bli en del av daglig leders ansvar. Lie Olsen har i en tid allerede hatt som oppgave å legge inn saker på nettstedet. Med denne endringen blir all informasjonsflyt til medlemmene samlet på ett sted.

– Kontakten med NFFs medlemmer blir viktig, for eksempel med faste informasjonsbrev som tar opp små og store hendelser. Jeg ser også at ambisjoner og aktivitetsnivå i laugene er veldig forskjellig. Det er viktig å få synliggjort alt det positive arbeidet som skjer i laugene. Det er der muligheten for nyrekruttering er, og jeg tror det er på høy tid å sette i gang en storstilt vervekampanje som er samkjørt i alle laug, sier Lie Olsen.

More from Morten M. Løberg
Hva er definisjonen på kunstfoto?
Jeg ble for en tid siden oppfordret av en fotokunstner til å...
Read More
One reply on “Terje Lie Olsen ny daglig leder for fagfotografene”

Comments are closed.