The Heavens – et skatteparadis

Heavens © Paolo Woods & Gabriele Galimberti

Vi merker fortsatt etterdønningene etter finanskrisen som startet i 2008. I boken The Havens har Paolo Woods og Gabriele Galimbertes tatt en titt på hvor noen av pengene tok veien.

Innstrammingene i kjølevannet av finanskrisen har rammet hardt på mange områder, og det har gjort sitt for for å stille ledende selskaper som Starbucks, Google og Amazon i søkelyset på grunn av metodene de bruker for å unngå å betale skatt.

Det er så sin sak at deres praksis er lovlig, men mange av metodene som benyttes blir sett på som umoralske av stadig flere i den brede befolkning. Dette er utgangspunktet for Paolo Woods og Gabriele Galimbertes bok «The Heavens». Boken er resultatet av et to år langt prosjekt hvor fotografene reiste til ulike skatteparadiser som oppmuntrer til skatteflukt, hemmelighold og ekstrem akkumulering av rikdom.

Bildene viser både privilegier og utnyttelse, og boken presenteres i form av en årsrapport. Bokens tekst er skrevet av Nicholas Shaxson, forfatter av ”Treasure Islands: Tax Havens and the Men Who Stole the World» og «Poisoned Wells: the dirty politics of African oil».

Boken «The Heavens» er utgitt av forlaget Dewi Lewis.

www.paolowoods.net
www.gabrielegalimberti.com

Written By
More from Michael Dee
Roger Ballen: Asylum of the Birds
Asylum of Birds er tittelen på den nye boken til Roger Ballen. Bildene...
Read More
0 replies on “The Heavens – et skatteparadis”