«Things Come Apart»

Apart - Phone © Todd McLellan

«Things Come Apart» er tittelen på en ny bok av den kanadiske fotografen Todd McLellan. Tittelen holder hva den lover. McLellan har plukket fra hverandre blandt annet gamle telefoner, skrivemaskiner og klokker , og så fotografert delene.

Det kan se ut som om apparatene har eksplodert, men samtidig er delene utrolig elegant arrangert. Idéen er enkel, men den er utrolig flott gjennomført. Ikke helt overraskende begynte McLellan sin karriere som grafisk designer, siden slo han inn på reklamefotografi.

– Jeg har alltid vært fascinert av industriell design fra 1950-70-årene sier han. Telefoner, skrivemaskiner, klokker og så videre, ikke minst alt arbeidet som krevdes for å sette det sammen. Så jeg ville finne en måte å hylle dem på. Jeg begynte å gå på loppemarkeder og bruktbutikker, og etter noen år hadde jeg skaffet meg en anselig samling. Å fotografere tingene rett på virket veldig kjedelig, så jeg tenkte at jeg kunne plukke dem fra hverandre og vise hva de enkelte tingene faktisk besto av.

– Det finnes mye varme og nostalgi i bildene. Det er noe eget ved gamle ting, og jeg tror at det kommer av at i vår tid byttes alt ut så raskt. Jeg skifter mobiltelefon og datamaskin annethvert år omtrent. Skrivemaskiner var noe man hadde i 20-30 år.”

Så hva skjer med delene til de tingene han har plukket fra hverandre – setter han dem sammen igjen?

– Ha! Nei så langt har jeg ikke kommet. Alle tingene ligger i hver sin eske, etterhvert gjør jeg kanskje et forsøk på å sette dem sammen igjen…

Se mer på www.toddmclellan.com.

«Things Come Apart» er utgitt på Thames & Hudson

 

Apart - Camera © Todd McLellan
Apart – Camera © Todd McLellan

 

Apart - Phone © Todd McLellan
Apart – Phone © Todd McLellan
Tags from the story
,
More from Kristin Skåmedal
Nytt Fotografi i salg nå
Endelig er Fotografi nummer to ute i salg. Bladet er det første...
Read More
0 replies on “«Things Come Apart»”