Thorsten Kirschoff: Off walking

© Thorsten Kirschoff

Etter en alvorlig sykdom og en serie operasjoner fulgte en lang helbredelsesprosess for den tyske fotografen Thorsten Kirschoff. Tross smertene beordret legene ham til å bevege på seg  – slik begynte han å fotografere sitt eget nabolag.

© Thorsten Kirschoff
© Thorsten Kirschoff

Den tyske fotografen Thorsten Kirschoff er bosatt i Kreuzberg, Berlin. Etter sykdommen hadde han ikke vært ute å spasert i sitt nabolag på over ett år. En del av halebenet var blitt operert ut og spaserturer var ikke akkurat det mest komfortable han kunne foreta seg:

– Det var smertefullt, men jeg gikk ut likevel. Men verden der ute var ikke hva den hadde vært før, det føltes som om jeg var i en boble. Verden rundt meg virket difus og kjedelig, jeg klarte ikke å koble meg på, forteller fotografen.

Denne nye verden måte dokumenteres, da han visste at denne måten å se på var midlertidig:

– Jeg visste at tilstanden ville gå over, så jeg brukte mobilen min for å ta bilder. Jeg følte at det var viktig å fange denne verden i bilder. I dag har jeg 10.000 bilder fra nabolaget…

Thorsten ga sitt prosjekt tittelen “Walking”, med stemningsfulle bilder hvor det mest dagligdagse blir møter med noe fremmed og ukjent.

www.thorstenkirchhoff.com

Tags from the story
Written By
More from Michael Dee
Fem førjuls-utstillinger i London
Skal du på førjulstur til London? Mellom juleshopping og pub-besøk bør det...
Read More
0 replies on “Thorsten Kirschoff: Off walking”